Vijesti
Svijet
Bombaš samoubica
Eksplozije u centru Ankare, 30 mrtvih, najmanje 120 povrijeđeno
10.10.2015. 14:00
Izvor: mojportal.ba
Eksplozije u centru Ankare, 30 mrtvih, najmanje 120 povrijeđeno
U snažnim eksplozijama u samom centru Ankare stradalo je najmanje 30 ljudi, a 126 ih je povrijeđeno saopštilo je tursko ministarstvo unutrašnjih poslova.
Lokalni mediji javljaju da su se eksplozije dogodile na raskrsnici u blizini željezničke stanice.
Turski zvaničnici smatraju da je riječ o terorističkom napadu, a istraga za sada pokazuje da je riječ o bombašu samoubici.
Reporter agencije Reuters sa lica mjesta navodi da više od 20 beživotnih tijela leži prekriveno zastavama i transparentima.
Predstavnici turske vlade ocijenili su kao teroristički akt eksploziju u Ankari, a istražni tim smatra da je za eksploziju odgovoran bombaš samoubica.
Turski premijer Ahmet Davutoglu održaće tim povodom sastanak sa šefovima snaga sigurnosti, saopštio je kabinet premijera.
Državna agencija Anadolija saopštila je ranije da je riječ o bombašu samoubici, ali nije jasno navela izvor te informacije.
Eksplozije su se dogodile tokom "Marša mira" - protesta protiv sukoba države sa kurdskim militantima na jugoistoku Turske.
Teroristički akt
Predstavnici turske vlade ocijenili su danas kao teroristički akt eksploziju u Ankari, u kojoj je poginulo najmanje 30 ljudi i ranjeno 100.
Istražni tim smatra da je za eksploziju odgovoran bombaš samoubica.