Vijesti
Svijet
Češki predsjednik
Gotovo je nemoguće integrirati muslimane u zapadnu Europu
18.01.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Gotovo je nemoguće integrirati muslimane u zapadnu Europu
Češki predsjednik Milos Zeman, poznat po svojim antiimigracijskim izjavama, izjavio je kako je integracija muslimanske zajednice u zapadnu Europu gotovo nemoguća. Također je za seksualne napade u Koelnu okrivio muslimansku kulturu u Europi, piše Daily Mail, prenosi novinska agencija Patria.
Zeman je poznat po oštrim komentarima na račun "izbjeglica s iPhoneom" koji "svoju djecu iskorištavaju kako bi dobili azil u Europskoj uniji".
"Iskustvo zemalja Zapadne Europe koje imaju geta i odvojene lokalne zajednie pokazuje kako je integracija muslimana gotovo nemoguća. Neka imaju svoju kulturu u svojim zemljama, umjesto da je nose u Europu, inače će ona postati kao Koeln", dodao je osvrnuvši se na masovno seksualno zlostavljanje koje se odvilo tokom novogodišnje noći u njemačkom Koelnu.
"Integracija je moguća s kulturama koje su slične i te sličnosti mogu varirati", rekao je ističući da su se vijetnamske i ukrajinske zajednice uspjele integrirati u češko društvo.
Zeman je poznat po oštrim komentarima na račun izbjeglica i migranata.
"Djeca služe kao živi štit za dečke s iPhoneima i kako bi opravdali val migranata. Oni koji se skrivaju iza djece, po mojem mišljenju, ne zaslužuju nikakvo suosjećanje. Oni svoju djecu vode u gumenim čamcima, znajući da se mogu utopiti", rekao je Zeman.
Prošle je godine Zeman izbjeglički val nazvao "organiziranom invazijom", prenosi Index.