Vijesti
Svijet
Hillary Clinton
Opasno je ono što radi Donald Trump
27.01.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Opasno je ono što radi Donald Trump
Ono što radi Donald Trump nije samo napadno i sramno, u isto vrijeme je i opasno, izjavila je pretendentica Demokratske stranke za kandidata na narednim predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), prenosi Anadolu Agency (AA).
Pretendenti Demokratske partije za kandidata na predsjedničkim izborima u SAD-u, bivša državna sekretarka ove zemlje Hillary Clinton, guverner Vermonta Bernie Sanders i bivši guverner Marylanda Martin O'Malley odgovarali su na pitanja stanovnika u saveznoj državi Iowa, gdje će biti održani izbori za kandidaturu.
Sanders je u svom izlaganju kritikovao sistem zdravstvenog osiguranja u SAD-u, kazavši kako Amerikanci najskuplje plaćaju zdravstveno osiguranje među razvijenim zemljama.
On je kazao da će, ako bude izabran za predsjedika, objaviti rat farmaceutskim lobijima, te da će povećanjem poreza nastojati da smanji cijenu zdravstvenog osiguranja, koje u SAD-a iznosi 12 hiljada dolara godišnje.
Hillary Clinton je odgovarala na pitanja u vezi sa vanjskom politikom te u vezi sa antiislamskim stavovima pretendenta za kandidaturu iz Republikanske stranke Donalda Trumpa.
"Počeo je s Meksikancima, sada je red došao na muslimane. Ono što on radi nije samo napadno i sramno, u isto vrijeme je i opasno", istakla je Clinton.
Njoj je upućeno i pitanje u vezi sa vojnim operacijama u Iraku i Siriji, na što je ona odgovrila da je protiv toga da se američki vojnici uključe u kopnenu operaciju, no naglasila je kako trebaju da se nastave zračni napadi.
Ova izjava Hillary Clinton izazvala je različite reakcije na društvenim mrežama, pa je u jednom komentaru napisano kako Hillary Clinton "s jedne strane brani muslimane, a s druge ih bombarduje".