Vijesti
Svijet
Donald Trump likuje zbog istrage nad Hillary
01.11.2016. 12:00
Izvor: 24sata.info
Donald Trump likuje zbog istrage nad Hillary
Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump izjavio je u ponedjeljak kako smatra da je FBI možda pogodio "zlatnu žilu" e-mailova Hillary Clinton, prenosi BBC.
Na predizbornom skupu u Grand Rapidsu u Michiganu, Trump je rekao kako se nada da će FBI pronaći 33.000 izbrisanih poruka demokratske kandidatkinje za Bijelu kuću.

FBI istražuje nove Clintonine e-mailove koji bi mogli biti povezani s istragom o njezinu korištenju privatne elektroničke pošte dok je bila na čelu State Departmenta.

Bijela kuća objavila je da "neće ni braniti niti kritizirati" odluku FBI-ja da ponovno otvori istragu, prenosi Hina.

FBI je dobio nalog da pretraži e-mail poruke bliske Clintonine suradnice, Hume Abedin. Poruke su pronađene na prijenosnom računalu njezina supruga, bivšeg kongresnika Anthonyja Weinera.

Dobro si ti odradila, Huma. Hvala!

Pretražiti treba navodno 650.000 poruka, ali nije jasno tko ih je poslao ili primio niti o čemu se u njima radilo.

"Hvala, Huma", rekao je Trump. "Hvala, Huma. Dobro si to odradila, Huma. Hvala, Anthony Weiner."

Bijela kuća kazala je također kako ne sumnja da je direktor FBI-ja James Comey otvaranjem istrage pokušao neizravno utjecati na izbore.

Obamin glasnogovornik rekao je da je Comey "čestit čovjek, čovjek s karakterom i od principa koji ima jako težak posao."

Napomenuo je ipak da postoje norme koje ograničavaju "raspravljanje u javnosti o činjenicama koje se prikupljaju u kontekstu" istraga koje su u tijeku. "Predsjednik smatra da je važno da se te norme, tradicije i smjernice poštuje."