Vijesti
Svijet
"Melanijina pljuska Trumpu": Prva dama SAD jasno pokazala šta misli o postupcima svog muža
28.02.2018. 12:00
Izvor: 24sata.info
"Melanijina pljuska Trumpu": Prva dama SAD jasno pokazala šta misli o postupcima svog muža
AMerička prva dama Melania Trump pružila je potporu učenicima aktivistima srednje škole Marjory Stoneman Douglas koji zagovaraju strože zakone o kontroli oružja.
"Dirnulo me kad sam vidjela djecu diljem ove zemlje kako podižu svoje glasove kako bi promijenili stvari. Oni su naša budućnost i zaslužuju da se čuje njihov glas", rekla je Melania u Bijeloj kući u ponedjeljak.

Njen govor Daily Mail prenio je u članku pod naslovom "Melanija uputila javnu pljusku Trumpu i podržala učenike koji se protive oružju".

Prva dama u svom se govoru u Plavoj sobi Bijele kuće dotaknula i pucnjave u srednjoj školi na Floridi na Valentinovo.

"Prije nego što počnem, želim se osvrnuti na stravičnu pucnjavu na Floridi. Misli i molitve naše zemlje upućene su svima pogođenima tim nerazumnim činom. Kao roditelj ne mogu zamisliti tugu i tragediji koje uzrokuju takvi događaji. Nadam se da se svi pitamo kako možemo pomoći. U ovoj godini kao prva dama, naučila sam da često u tragedijama vidimo snagu i upornost ljudskog duha", rekla je.

Potom je odala priznanje učenicima.

"Kao prva dama želim štititi najvrjednije dijelove našeg društva, našu budućnost, djecu. Nadam se da ćete mi se pridružiti u mojim nastojanjima, tražim vašu podršku. Moj ured obratit će se mnogima od vas u budućnosti tokom naših putovanja zemljom kako bismo se borili za dobro naše djece", rekla je.

Njen suprug Donald Trump je od pucnjave i Parklandu na Floridi imao nekoliko ideja kako riješiti problem oružanih napada u školama, a jedna od posljednjih je naoružavanje učitelja. U subotu je na Tweeteru objavio priču povezanu s teorijom zavjere oko srednje škole Sandy Hooke, u kojoj se roditelje optužuje da su nakon pucnjave 2012. godine postali "krizni glumci".

Trump je podijelio tweetove radijskog voditelja Waynea Dupreeja koji je između ostalog Emmu González i Davida Hogga, djecu iz škole Marjory Stoneman Douglas, nazvao budućim ljevičarima.

"Žao mi je što moram biti iskren s obzirom na tragediju koju su prošli, ali oboje te djece izgledaju kao da su budući pripadnici LGBTQXYZ pokreta", napisao je Dupree.

Zbog svega su učenici Melaniji javno uputili poziv da se pobrine da ih njen muž prestane zlostavljati na internetu.