Vijesti
Društvo i ekonomija
Kompanija Infobip nastavlja uspješnu priču u BiH, novi ured u Tuzli traži 25 stručnjaka
16.01.2019. 12:00
Izvor: klix.ba
Kompanija Infobip nastavlja uspješnu priču u BiH, novi ured u Tuzli traži 25 stručnjaka
Jedan od lidera IT industrije u Bosni i Hercegovini ove godine proslavlja devet godina poslovanja u našoj zemlji te, nakon Sarajeva, otvara ured u Tuzli početkom februara tekuće godine.
Uz više od 100 mladih inžinjera i stručnjaka trenutno uposlenih u Bosni i Hercegovini u novom tuzlanskom uredu traži se 25 stručnjaka.
Infobip želi postati centar izvrsnosti inžinjerstva koji će okupljati najbolje softverske inžinjere na stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja.
Infobipova agilna korporativna kultura omogućava developerima i inžinjerima da steknu iskustvo na globalnim projektima, u okruženju koje cijeni i podstiče razvoj vlastitih proizvoda.
"Naši developeri i inžinjeri imaju prilike stvarati inovativna messaging rješenja zajedno s našim klijentima u koje se ubrajaju brendovi kao što su Uber, Viber, WhatsApp i tako mogu ostaviti svoj trag u svijetu globalnih komunikacija te imaju priliku aktivno sudjelovati u kreiranju budućnosti", zaključuje Silvio Kutić, CEO Infobipa.
Uposleni u Infobipu percipiraju kompaniju kao jedinstvenu u regionu zbog pristupa ljudima, mogućnosti upoznavanja različitih kultura, putovanja, radnog okruženja koje podstiče vlastiti razvoj kroz edukacije, ali i razmjenu ideja i mišljenja s kolegama širom svijeta.