Vesti
Sport
Poslat spisak u UEFA, Milovanović "88"
23.07.2010. 20:00
Izvor: Mondo
Poslat spisak u UEFA, Milovanović "88"
U petak je iz kancelarija FK Crvena zvezda u sedište UEFA poslat spisak igrača, koji će biti licencirani za dvomeč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Slovana iz Bratislave.
Na spisku, koji je podeljen u grupu igrača sa "A" i "B" licencom, od onih koji su bili na pripremama u Pohorju, nema golmana Bojana Pavlovića i defanzivca Bojana Đorđevića. Ostali su "upisani".
Takođe, nema Vujadina Savića koji je istog dana potpisao petogodišnji ugovor sa Bordoom.
Trener Ratko Dostanić ranije je odlučio da ne računa na Nemanju Cvetkovića, Marka Blažića i Miloša Reljića.
Svi ostali fudbaleri, koji su pod ugovorom, nalaze se na spisku. Za "A" licencu registrovana su 24 igrača, što znači da je jedno mesto ostalo upražnjeno. Da li je to zbog mogućeg pojačanja za duele sa Slovacima, zanimalo je novinare u Ljutice Bogdana.
Ipak, nekoliko funkcionera kluba, odgovorilo je da to nije razlog.
Zanimljivo, u grupi od četiri igrača sa "B" licencom, pored trojice omladinaca, nalazi se i standardni napadač Slavko Perović.
Objašnjeno je da to to zbog obaveze da klub registruje određeni broj igrača koji je ponikao u Zvezdinoj školi i koji ima najmanje tri godine staža u klubu, a Perović je jedan od retkih koji ispunjava taj uslov.
Stoga, stavljen je na "B" listu, ali to ne znači da je u drugom planu za startnu postavu protiv Slovana, 29. jula u Beogradu.
Sa "B" licencom igraće i golman Marko Dmitrović, Uroš Spajić i Srđan Mijailović.

U konkurenciji za sastav su:
GOLMANI: Saša Stamenković (broj 22), Boban Bajković (1), Marko Dmitrović (31).
ODBRANA: Pavle Ninkov (24), Nikola Mikić (14), Duško Tošić (3), Nikola Ignjatijević (6), Stevan Reljić (16), Milan Vilotić (15), Slavoljub Đorđević (18), Srđan Mijailović (27), Uroš Spajić (4).
SREDINA: Vladimir Bogdanović (32), Mohamed Aval Isah (26), Savio Oliveira do Vale (2), Nemanja Nikolić (30), Dejan Milovanović (88), Marko Mugoša (10), Milan Jeremić (7), Darko Lazović (8), Kadu Mendeš (20), Ognjen Koroman (9), Marko Vešović (29), Vladan Binić (17).
NAPAD: Aleksandar Jevtić (21), Branimir Subašić (19), Miloš Trifunović (11), Slavko Perović (23).

Iz Ljutice Bogdana stigla je i informacija da će ulaznice za duel sa Slovanom (29. jula u 20.30), biti puštene u prodaju dva dana ranije, 27. jula, a da će blagajne stadiona biti otvorene od 10 do 18 časova.
Takođe, ulaznice će moći da se kupe putem interneta, preko sajta www.iticket.rs.
Sever košta 400, jug 500, istok 800, a zapad 1.000 dinara, uz podsećanje da sezonske ulaznice važe i za mečeve kvalifikacija za Ligu Evrope. Jug će biti u prodaji tek kada svi ostali kapaciteti budu popunjeni.
Na Marakani se moglo čuti da će iz Bratislave doputovati oko 500 navijača Slavije i da će oni biti smešteni ili na jug ili u "boks" između južne i istočne tribine, u zavisnosti od brojnosti.
Do početka utakmice, biće završena istočna tribina na kojoj se ažurno radi na ispisivanju imena "Gasprom", generalnog sponzora Crvene zvezde. Tribina će biti plavo-bele boje.