Vesti
Žuta štampa
Ponovo snima: Đoković dobio ulogu u filmu “Konstantin”?
03.04.2012. 20:00
Izvor: Svet
Ponovo snima: Đoković dobio ulogu u filmu “Konstantin”?
Veliki projekat koji će se ovog leta snimati u Americi i Srbiji, film o životu Konstantina Velikog, trebalo bi da premijerno bude prikazan 2013. godine. Ovih dana je dogovoreno da i naš najbolji teniser Novak Đoković igra u tom projektu.
Film će obeležiti godišnjicu Milanskog edikta, dokumenta kojim je ozvaničeno hrišćanstvo kao religija u Evropi 313. godine, a koji je potpisao Konstantin Veliki. Manje poznata činjenica za ljude iz sveta je da je Konstantin Veliki rođen u Nišu, te da je veći deo svog života živeo u Srbiji.
Produkcija „Drimvej“ Miška Mitića i Džoela Mongomerija će tokom ovogodišnjeg Festivala u Kanu zvanično najaviti projekat i objaviti punu kasting listu. Nedavno je objavljeno da će izvršni producent filma biti slavni Lukas Foster. Iz izvora bliskih produkciji filma „Konstantin Veliki“, Novak je pristao na veću ulogu u projektu.
Kako „Blic“ saznaje, prvi teniser sveta će imati zahtevniju ulogu nego što je imao u „Plaćenicima 2“. On će svoju veštinu baratanja teniskim raketom zameniti veštinom mačevanja, najverovatnije u ulozi generala vojske Konstantina Velikog. Kako se radi o obimnoj produkciji na velikom broju lokacija, ostaje da se usaglase termini između Novakovih agenata i produkcije. Novak je u nekoliko navrata napomenuo da mu je zanimljivo da se upusti u projekte koji imaju veze sa glumom.
“Snimajući u Bugarskoj sa Staloneom i ekipom, doživeo sam neverovatno iskustvo. Tu premijeru sledećeg leta s nestrpljenjem isčekujem. Bilo je to sjajno iskustvo”, rekao je Novak.
Takođe, u Nišu je planirano je da se uradi još jedan projekat o ovoj značajnoj istorijskoj ličnosti i najverovatnije će se snimati film po romanu „Konstantinovo raskršće“.
Inače, Foster je poznat po filmovima „Gospodina i gospođa Smit“ kao i serijalu „Bad Boys“.