Vesti
Žuta štampa
Nebojša Glogovac: Treba nam ozbiljna revolucija
18.04.2012. 20:00
Izvor: Kurir
Nebojša Glogovac: Treba nam ozbiljna revolucija
A kako da napravimo revoluciju kada sedimo najmanje pet ili šest časova dnevno pred televizorom i gledamo zaglupljujuće serije i rijalitije, navodi Glogovac
Nebojša Glogovac, jedan je od najboljih srpskih glumaca, sa ponosom ističe da je rođeni Trebinjac i da se oseća kao kod kuće kada se nađe u tom delu sveta.
Glogovac je trenutno okupiran ulogom Jerotija Pantića u Nušićevom „ Sumnjivom licu“ u režiji Jagoša Markovića, pa zbog angažmana ne stiže detaljnije da prati šta se događa u Srpskoj. Uprkos tome, Glogovac kaže da proživljava sve ono što se dešava njegovom rodnom kraju.
- Sa ponosom ističem odakle sam, ali me velika žalost obuzima kada vidim koliko neiskorišćenog potencijala propada, koliko su ljudi osiromašeni i koliko nedostaje dobre volje da tako bogati krajevi izađu iz oskudice. To je velika tuga i nepravda - kaže Glogovac.
On kaže da bismo pokrenuli dešavanja u bilo kojem smeru potrebna jedna ozbiljna revolucija na svim nivoima.
"A kako da napravimo revoluciju kada sedimo najmanje pet ili šest časova dnevno pred televizorom i gledamo zaglupljujuće serije i rijalitije? Od tolike televizije nema se vremena za revolucije i promene", navodi Glogovac.
On kaže da je to deo našeg mentaliteta.
"Kod nas se svakih 40 ili 50 godina, nekada i češće, smenjuju pobednici, ideologije i orijentacije. Od tolikog haosa, nema zdravog toka misli ni razvoja društva, pa je ljudime teško da izgrade stav, da imaju mišljenje.
Onda nije ni čudo zašto Nušić ne zastareva…
Naša glupost ne zastareva, a Nušić je to genijalno prozreo. Možda to ima veze i sa geografijom jer smo na raskrsnici sveta. Kroz nas prolaze sve kulture i nacije, sve političke orijentacije i mišljenja pa smo međusobno i slični i različiti i stalno imamo međusobna trvenja", naveo je Glogovac za sakt buka.