Vesti
Žuta štampa
Nedostaje nam stara Jugoslavija
01.05.2012. 14:00
Izvor: S Media
Nedostaje nam stara Jugoslavija
Seta Martina Vrbos, Jelena Maćić, Nikola Šoć, Ognjen Kajganić i Neven Ciganović uz roštilj, vino, mladi luk i voće prepričavali su dogodovštine iz Kostarike i otkrili kakve ih uspomene vežu za Praznik rada
Učesnici „Survajvera" okupili su se proteklog vikenda na beogradskom izletištu Košutnjak da bi zajedno obeležili 1. maj, s obzirom na to da će na sam dan praznika imati obaveze. Saplemenici Jelena Maćić, Martina Vrbos, Ognjen Kajganić, Nikola Šoć i Neven Ciganović su uz roštilj, vino, mladi luk i voće prepričavali dogodovštine iz Kostarike, prisetili se kako su ranije proslavljali ovaj praznik i kakve ih uspomene vežu za prvomajske uranke, ali i za nekadašnju zajedničku državu - Jugoslaviju.Nikola voli 1. maj jer je tada u njegovoj rodnoj Budvi maskenbal.- Ni ove godine neću propustiti tradiciju - biću dole sa društvom i videćemo u koga ćemo se maskirati. Prošle godine maskirali smo se u učesnike ciganske svadbe - kaže Šoć.
Dok će Neven za 1. maj ostati u srpskoj prestonici da bi se uverio u priče o beogradskim odličnim noćnim izlascima, svi ostali će radno provesti praznik rada.- Idem poslovno u Italiju, tražim novi klub. Spojiću lepo i korisno, pa ću ostatak vremena iskoristiti za obilazak. Inače, nikada nisam proslavljao 1. maj, niti sam išao na uranke, mada mi je ovogodišnji uranak sa „survajverima" baš prijao - kaže Ognjen, a nadovezuje se Jelena:- Meni je potpuno besmisleno da se Praznik rada proslavlja neradno. Naravno da ću raditi tog dana.I Martina će 1. maja raditi, i to u Crnoj Gori.- Veoma se radujem tom nastupu jer dugo nisam bila u Crnoj Gori - kaže pevačica, koju za ovaj praznik vežu lepe uspomene.- Za Praznik rada uvek sam mnogo jela, tako da ga pamtim po prežderavanju - kaže ona, a Neven dodaje da se tada u Hrvatskoj uvek jeo pasulj, ali da njemu ne smeta ni roštilj, koji su spremili ovom prilikom.
- Mogu li ovoliko da zagrizem?! Ma, griz'o sam ja i veće - u šali kaže Neven, dok uživa u ćevapima.Dobro raspoloženi „survajveri" zatim su se prisetili dogodovština iz Kostarike i priznali da im samo Stanija Dobrojević fali da njihov prvomajski uranak bude kompletan.- Ona bi ovde bila u tangama i sa cvećem u kosi i trčala bi po livadi - kroz smeh kažu starletini saplemenici.Druženje su nastavili uz pesme koje im je Martina pevala i priznali su da im nedostaje „stara" Jugoslavija.- Hteo sam da u Kostariku ponesem petokraku, ali sam odustao jer nisam želeo da kopam po starim ranama.
Veliki sam jugonostalgičar i žao mi je što se sve to završilo na loš način - rekao nam je maneken koga je u tom trenutku pozvala Kristina Bekvalac iz Splita, gde je boravila sa sestrom Natašom.Po završetku razgovora on nas je uveravao da su njih dvoje ipak samo drugovi i napomenuo da još uvek nema devojku.Neven ne pati za nekadašnjom domovinom, ali kaže da mu je drago što je „Survajver" okupio ljude sa eks-Ju prostora.- Jugonostalgičar sam samo za hranom, ni za čim više ne žalim iz tog perioda, ali mi je drago što smo se svi okupili u rijalitiju - rekao je stilista.Vreme na Košutnjaku brzo je prošlo, svako je krenuo svojim putem, ali su se svi „survajveri" rastali uz obećanje da će nastaviti prijateljstvo koje su započeli dok su preživljavali u Kostariki.