Vesti
Žuta štampa
Želja mi je da radim za "Guči"
03.05.2012. 20:00
Izvor: Press
Želja mi je da radim za "Guči"
Jedan od naših najangažovanijih modela u inostranstvu, koja već neko vreme živi i radi u Milanu, Jelena Dončić, napravila je malu pauzu, pa je na dve nedelje posetila Beograd kako bi prisustvovala kastinzima koje će organizovati njena matična agencija „Forma viva"
Jelena, koja je bila lice Pjera Balmena, CNC-a, Tomija Hilfigera, „Etra", Karla Lagerfeda, „Loreala", Ferea, kaže da Srbija definitivno ima najlepše modele.
- Velika je konkurencija, ali modeli „Forma vive" zaista dosta rade u svetu, što je veliki uspeh. Ja sam upravo tim povodom došla u Beograd, gde ću sa Marijom Savić Simić, vlasnicom agencije, prisustvovati velikom kastingu koji će biti organizovan 5. maja u beogradskom hotelu „Holidej in" sa početkom u 13 časova, i istog dana i u Požarevcu u 18 sati u hotelu „Dunav". Takođe, lepe mladiće i devojke moći ćemo da vidimo 12. maja u 18 sati u Kikindi u Kulturnom centru, a 13. maja u 19 sati u Loznici u poslovnom centru „Lotel" - rekla je Jelena.

Da li postoji neki brend za koji bi volela da radiš, a do danas nisi imala prilike?
- Volela bih da radim za „Guči". Jako je važno da budući modeli znaju da se uspeh i slava ne postižu preko noći. Dve do tri godine predstavljaju realan vremenski okvir i optimalan period za dostizanje uspeha u ovom poslu. Prva godina je godina internacionalnog plasmana i odlaska na strano tržište, druga je godina intenzivnog rada i proboja, dok se treća godina može označiti kao godina u kojoj se može postići očekivani i zapaženi uspeh.

Da li su Srpkinje na ceni u svetu mode?
- Svakako da jesu. Činjenica koja potkrepljuje navedenu tvrdnju ogleda se u uspehu naših devojaka u inostranstvu. Uz podršku svoje matične agencije „Forma vive" mnoge devojke poput Nataše Vojnović, Marine Bukvić, Ane Mihajlović, Aleksandre Vuković i Emine Cunmuljaj dostigle su vrh svetske modne scene. Takođe, česti dolasci skauting direktora velikog broja svetskih modnih agencija potvrđuju činjenicu da je naša zemlja stekla status dobrog modnog tržišta za nova lica.

Koliko je teško trajati u ovom poslu?
- Trajanje, odnosno kontinuirani boravak u modelingu, podrazumeva kombinaciju nekoliko veoma važnih faktora. Veoma je važno da model konstantno radi na sebi, ne samo na fizičkoj formi i pojavi, već i na svom samopouzdanju i obrazovanju.