Vesti
Žuta štampa
Danas se talenat najmanje ceni!
16.05.2012. 20:00
Izvor: Kurir
Danas se talenat najmanje ceni!
Prošlo je mnogo godina i publika se uželela nas, a i mi smo se uželeli njih
Žurka, žurka.
Pevačica Ivana Peters, poznatija kao Ivana Negativ, kroz razgovor se prisećala početaka s grupom „Negativ“, koja postoji već 12 godina, i uz osmeh komentarisala kako sada mnogo emotivnije peva. Obećala je, kao i uvek, dobru i energičnu svirku uz „Bavariju“, koja je sponzor koncerta. Biće veselo u subotu, 26. maja, u bašti SKC u 21 sat.

♦ Spremate li se već za koncert?
- Mi smo već prilično usvirani, ali uvek može ponešto da se doradi s tehničke strane. Ja stičem kondiciju, malo treniram jer ne želim ni na trenutak da budem umorna. Spremamo i dve nove pesme, za koje sam ja radila tekst. Trenutno uopšte nemam inspiraciju, ali je nalazim u drugim ljudima i njihovim iskustvima.

♦ Da li će biti nekih performansa pošto se, kažeš, i kondiciono spremaš?
- Ja ne mogu da objasnim ljudima koji nikad nisu bili na našem koncertu da mi deset puta bolje zvučimo uživo nego na CD-u. Oni uvek osete tu našu energiju na sceni jer se ja predam cela i posle sam kao izduvan balon. Nema nikakvih specijalnih efekata, sama emocija.

♦ Prvi koncert ste imali na istom ovom mestu. Šta se od tada promenilo?
- Da, ovde smo imali prvi koncert, pre 12 godina. Promenilo se to što imamo mnogo više iskustva. Sećam se, mnogo smo bili slatki i simpatični, ali svi smo bili mladi, oni su imali po 19 godina, a ja 24. I zvučali smo mnogo lošije (smeh). Prošlo je mnogo godina i mislim da se publika uželela nas, a i mi smo se uželeli njih.

♦ Šta je potrebno za uspeh?
- Potrebno je malo sreće, zacrtan cilj, ambicija i talenat. Vidim da se u tim emisijama o talentima upravo to najmanje ceni. Katastrofa je što talenat više nije presudan.