Vesti
Žuta štampa
Povelja Branku Kockici
19.05.2012. 14:00
Izvor: novosti
Povelja Branku Kockici
Glumac i dramski pisac Branko Milićević, autor kultne TV emisije „Kocka, kocka, kockica“ dobitnik je Povelje 55. Zmajevih dečjih igara
GLUMAC i dramski pisac Branko Milićević, autor kultne TV emisije „Kocka, kocka, kockica“ dobitnik je Povelje 55. Zmajevih dečjih igara za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu i, kako je obrazložio žiri, „za bezgraničnu odanost svetu detinjstva i najplemenitijim ljudskim težnjama“.

Nagradu Festivala za izuzetan stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu dobio je pisac, multimedijalni umetnik i osnivač „Porodice bistrih potoka“ Božidar Mandić.

„Bijeloj pčeli“ iz Rijeke, jedinom listu za decu koji u Hrvatskoj izlazi na srpskom jeziku, dodeljeno je priznanje za izuzetan doprinos popularnosti književnosti za decu.

Najzad, „Zmajev štap“ i čast da otvori Junske programe 55. Zmajevih dečjih igara dodeljena je književniku iz Kragujevca Slobodanu Pavićeviću.

Nagrade će laureatima biti uručene 6. juna u Sremskoj Kamenici, na svečanom otvaranju Zmajevih igara, najvećeg i najstarijeg festivala stvaralaštva za decu u Evropi.