Vesti
Žuta štampa
Prokletstvo srpskih rijalitija!
20.05.2012. 14:00
Izvor: poznati
Prokletstvo srpskih rijalitija!
Rijaliti emisije zasigurno su najbolji način za “izlazak iz anonimnosti”, a koliko posle njih učesnici postaju poznati, svedoče godine nakon njihovog završetka. U Srbiji, prvi rijaliti koji je startovao bio je “Idol” 2004. godine, a nakon njega počeli su “Veliki brat“, “Farma” i “Dvor“. Telegraf.rs vam otkriva gde su i šta rade bivši pobednici i koliko je “prokletstvo trenutne slave”, koja ih je ubrzo nakon pobede bacila u zaborav. Neki od njih anonimnost su izabrali svesno, neke je ona snašla, ali u svakom slučaju – niko se nije proslavio.
1. Cveta Majtanović (Idol, 2004.)

Pobednica prvog “Idola” je nakon pobede 2004. godine objavila uspešan singl “Nisam ista” u produkciji “BK Saunda”, koji je odneo mnoge nagrade. Njene pesme i sjajne vokalne mogućnosti zapažene su i na kanalu MTV adrija, na kojem su promovisane pesme sa njenog albuma “Pogledaj u sutra”. Ipak, ona nikada nije uspela da odmakne dalje od tog prvog stepenika.

2. Ivan Ljuba (Veliki brat, 2006.)

Pijanista i pobednik prvog serijala “Veliki brat” (2006) , šest godina nakon serijala, i dalje živi u Beogradu. Trenutno se bavi paraglajdingom i predaje đacima. Javnost ga pamti kao povučenog, pristojnog momka. Nakon osvojene nagrade, kupio je stan i odlučio da ostane u Beogradu iako je imao planove da se usavršava u Austriji. Prema sopstvenom priznanju, Ivan živi baš onako kako želi, a popularnost ga uopšte ne zanima.

3. Mimi Đurović (Veliki brat, 2006.)

Temperamentna crnogorska kreatorka i (ne)sporna pobednica “Velikog brata” 2006. godine, nakon trijumfa vratila se u svoj rodni Nikšić. Samo nekoliko meseci od pobede, kako kaže, “život joj se u potpunosti promenio”. Kreatorka je dobila ponudu od pevačice Dragane Mirković da radi na televiziji DM kao voditelj. Ipak, osim lokalnog, veći uspeh nije ostvarila.

4. Đani Čurčić (Veliki brat, 2007.)

Bivši fudbaler Partizana je 2007. godine pobedio u rijalitiju “Veliki brat”. Nakon završene karijere u Partizanu, Čurčić je javnosti više poznat kao “učesnik rijalitija” i kao “skandal majstor”, pa je tako zabeleženo i njegovo učešće na “Farmi” i u rijalitiju “Parovi”. Tako je on nakon fudbalske karijere uspešno ostvario i karijeru “učesnika rijalitija”. Međutim, kasnije se vratio u anonimnost, jer ni objavljivanje knjige, pokretanje škole fudbala i ostale akcije nisu uspele da ga zadrže na vrhu.

5. Miki Đuričić (Veliki brat, 2009.)

Meštanin sela Kupinovo po učešću u rijalitijima trenutno drži rekord. Pobedu je odneo samo jednom, i to nakon drugog učešća u “Velikom bratu” 2009. godine. Nakon pobede, Miki iznenada postaje hiperpoznata ličnost, angažuju ga kao voditelja na radiju B92, kuvara na televiziji, ali i voditelja kviza emisije “Sve za ljubav” i “48 sati svadba”. Osim po karakterističnoj narodnoj duhovitosti, Miki je postao poznat i kao neko ko je kockanjem protraćio i svoj i tuđ novac. Prema pouzdanim informacijama, Đuričić bi uskoro mogao da se nađe u ogromnim problemima, jer su dugovi koje ima na sve strane postali omča i za njegovu karijeru i za njega lično.

6. Milan Topalović Topalko (Farma, 2009.)

Pevač “Zvezda granda” pobedio je 2009. u rijalitiju “Farma”, a njegovi planovi nakon izlaska bili su usmereni na snimanje novog CD-a. Koliko je buduća investicija imala uspeha, svedoči njegova izjava za jedan dnevni list da “zbog ekonomske krize ipak neće snimati novi album”. Topalko je nedavno najavio da razmišlja čak i da prestane da se bavi pevanjem, kao i da zbog dugovanja za porez mora da proda stan, koji je kupio od novca koji je dobio kao nagradu.

7. Katarina Živković (Farma, 2010.)

Mlada zvezda “Granda“, pevačica Katrina Živković, pobedila je u rijalitiju “Farma” 2010. godine. Njeno učešće obeležili su flert, svađa ali i ljubavna veza sa ukućaninom Banetom Jankovićem. Ona je nakon pobede imala velike planove u vezi svoje karijere, ali koliko možemo da primetimo, jedini plan koji je ostvarila je nastavak veze sa pomenutim učesnikom “Farme” i pojavljivanje po medijima bez ikakvog bitnog razloga.

8. Marijana Čvrljak (Veliki brat, 2011)

Pobednicu prošlogodišnjeg rijalitija “Veliki brat” javnost više zna kao Marijanu Nemešovu. Prepoznatljiva po scenama seksa u toku svog boravka u kući, Marijana je zvanično i prva pobednica rijalitija kojoj ostali učesnici nisu čestitali pobedu i primer je činjenice da je “slave tri dana dosta”. Poput Kaće i Baneta, Marijana i Nemeš važe za najnebitniji “poznati” par na ovim prostorima.

9. Andrej Maričić (Survajver, 2011)

Voditelj i pobednik prošlogodišnjeg “Survajvera” pokušao je da nastavi karijeru kao voditelj emisije “Autostoperi”, koja je nakon nekoliko emitovanja povučena sa televizije Pink. Njegovi dalji planovi javnosti nisu poznati, a ako je suditi prema (ne)pojavljivanju u medijima, njegova karijera je pala u zaborav. Više puta je najavio da planira veliku filmsku karijeru u Americi, ali je, po svemu sudeći, i ta najava samo deo njegovih želja, ne baš utemeljenih na realnosti.

10. Đus (Dvor, 2011)

Reper i pobednik prve sezone rijalitija “Dvor”, kako je istakao, ovom pobedom pokazao je javnosti ko je u stvari on i promenio je sliku koju je “stekao” u rijalitiju “Farma”, odakle je bio izbačen. Nakon popularnih rijalitija, Đus se dugo nije pojavljivao u javnosti, a poslednji njegov “projekat” bila je duet pesma sa Milenom Ćeranić Bikini. Ipak, za razliku od ostalih “zaboravljenih pobednika”, Ivan Ivanović Đus u svojoj branši važi za jednog od najboljih.