Vesti
Žuta štampa
Večeras Željko nastupa prvi: Sigurno prolazim u finale!
24.05.2012. 20:00
Izvor: Svet
Večeras Željko nastupa prvi: Sigurno prolazim u finale!
U glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu večeras će biti održano drugo polufinale “Evrosonga”, na kome će se za ulazak u završnicu takmičenja boriti predstavnici 18 zemalja. Prvi će na sceni “Kristalne dvorane” nastupiti srpski predstavnik Željko Joksimović s pesmom “Nije ljubav stvar”, u pratnji “Ad hok orkestra”. Atmosfera u našem timu je sjajna, svi s nestrpljenjem iščekuju večerašnje polufinale, a veliki optimista je i sam Željko. “Moja očekivanja su da sigurno prođem u finale, a potom i da se borim za prvo mesto”, rekao je za “Novosti” Joksimović, koji ima velike šanse da ponovo vrati “Evrosong” u Beograd.
Srpski predstavnik poručuje da je za visok plasman na ovom takmičenju od velike važnosti podrška naše dijaspore.
“Bez podrške dijaspore ‘Lane moje’ nikada ne bi ostvarilo tako veliki uspeh, a ista situacija je i sada. Deplasirano mi je da govorim – glasajte za mene, više bih voleo da kažem – glasajte za pesmu jer vam se sviđa. Svakako bih voleo da naši ljudi koji mogu da doprinesu pobedi, to i učine. Daću sve od sebe da opravdam očekivanja domaće i strane javnosti. ‘Ad hok orkestar’ i ja smo spremni za polufinale, budite uz nas i podržite Srbiju. Kompozicija ‘Nije ljubav stvar’ je pesma za pobedu, i uveren sam da će biti razloga za dobro raspoloženje i posle finala.”
Naša ekipa u sredu uveče je imala poslednju probu pred večerašnje takmičenje. Željko se opredelio za krajnje jednostavan, ali emotivan nastup, koji će biti u duhu naše pesme, a na sceni će se pojaviti obučen u crno, baš kao i ostali članovi “Ad hok orekstra”.
“Srbija je uvek bila lepo prihvaćena na ‘Evrosongu’, a njeni predstavnici brižljivo i pedantno birani”, rekla je Duška Vučinić Lučić, šef srpskog evrovizijskog tima. “Ali prvi put je naša delegacija došla da se takmiči sa jednom pravom evrovizijskom zvezdom. Podsetiću, Marija Šerifović je to postala 2007, a Željka ova titula prati od 2004. godine. Lepo je slušati komentare i komplimente na račun naše kompozicije, ali nećemo davati velika obećanja, jer smo koncentrisani na ona najvažnija tri minuta koja nas čekaju. Verujemo da će cela Srbija i svi koji nas vole biti ponosni na ono što su Željko Joksimović, ‘Ad hok orkestar’ i RTS pripremili ove godine.”
U četvrtak uveče će na sceni nastupiti i mnoge zvezde iz našeg regiona – makedonska predstavnica Kaliopi, mlada Slovenka Eva Boto, Nina Badrić iz Hrvatske i Maja Sar iz Bosne i Hercegovine. U našoj polufinalnoj grupi je i švedska predstavnica Lorin s pesmom “Euforija”, koja, sudeći po kladionicama, ima najveće šanse da pobedi.
Za pesmu “Nije ljubav stvar” u četvrtak uveče mogu da glasaju gledaoci iz zemalja učesnica naše polufinalne grupe, kao i iz Velike Britanije, Francuske i Nemačke.