Vesti
Žuta štampa
Hoću opet na Taš
05.06.2012. 20:00
Izvor: Mondo
Hoću opet na Taš
Momčilo Bajagić Bajaga danas je u Zvezdara teatru predstavio novi album grupe Bajaga i instruktori ali i zbirku svojih pesama koja će se na kioscima prodavati zajedno sa diskom.
"Instruktori" su napravili manju pauzu u izdavanju albuma, a sa albumom "Daljina, dim i prašina" se vraćaju svojim muzičkim korenima i kako Bajaga kaže - "zatvaraju krug".
Pre godinu dana Bajaga je rekao da je u Srbiji najteže izdati album, a danas kaže: "Ispostavlja se da i nije bilo tako teško kao što se činilo, snašli smo se i uživali u procesu pravljenja albuma."
Do koncerta ima vremena, a do tada uživajte u novim pesmama legendarnog benda i čitajte Bajaginu poeziju koja je nastajala poslednjih 30 godina.
Ipak, čini se da vremena danas nisu najbolja za diskografiju, pa je i to razlog zbog kojeg se disk novog albuma prodaje zajedno sa knjigom Bajaginih pesama na kisocima po popularnoj ceni.
"Nije to slučaj samo kod nas, evo čuo sam pre neki dan da je prodaja diskova u Britaniji na najnižem nivou otkada postoji ta vrsta nosača zvuka", kaže Momčilo.
Knjiga "Vodič kroz snove" na svojih 126 strana sadrži uz pesme , pisane kako za "Instruktore" tako i za druge izvođače, i brojne fotografije članova benda kroz čitavu njihovu karijeru. U toj karijeri oni su u Beogradu svirali svuda, ipak jedan koncert svima zauzima posebno mesto u sećanju- onaj pod kišom na Tašu.
"Voleo bih da opet sviram na Tašu. Sad je izašao album treba da se malo zavrti, da ga ljudi čuju, pa za godinu dana možda napravimo koncert na rekonstruisanom stadionu na Tašu ali i ako to ne bude moguće nije problem, Beograd je pun lepih mesta za svirku", završio je Bajaga.