Vesti
Žuta štampa
Tvrdi da su ga maltretirali pred detetom: Ivan Gavrilović pretio policajcu smrću?!
27.06.2012. 12:00
Izvor: svet.rs
Tvrdi da su ga maltretirali pred detetom: Ivan Gavrilović pretio policajcu smrću?!
Pevač Ivan Gavrilović doživeo je nesvakidašnji torturu od strane srpskih policajaca, kako tvrdi. Poznati denser u razgovoru za “Insajder” tvrdi da su ga službena lica MUP Srbije u nekoliko navrata maltretirala, a da je vrhunac bio kada ga je nedavno policajac u civilu presreo kolima, pred detetom izveo iz auta, a potom mu i prislanjao pištolj.
Kako navodi, policija ga je prvi put privela zbog vožnje neocarinjenog automobila. Organi javnog reda i mira su mu oduzeli vozilo, i odveli ga na informativni razgovor. Tada su, navodno, nastala prva maltretiranja od strane službenih lica.
“‘J*bem ti mater, treba da ti bude čast što sam te ja uhapsio’, vikao je policajac na mene u prisustvu maloletnog deteta”, kaže Ivan, i dodaje: “Nedavno sam sreo jednog njegovog pajtaša (policajca koji ga je navodno maltretirao – prim. ur.), policajca V.M., i dobacio mu iz kola da poruči kolegi da se vidimo na sudu, jer je zakonski rok za vraćanje automobila prošao. On mi je tada automobilom preprečio put, nasilno me izvukao iz kola, prislonio mi je pištolj i stavio mi lisice, samo da bi se napravio važan pred devojkom koja je bila s njim u kolima. Ja sam, nažalost, ponovo bio s detetom, koje je moralo da gleda te scene, a on je bio u civilu”, rekao je Gavrilović.
“Ponovo sam u stanici prošao pravu torturu: ‘J*bem ti majku. Gore ćeš proći nego što možeš i da zamisliš’, vikao je na mene, a ja sam dozivao u pomoć i molio da me ne tuku. Daljeg fizičkog maltretiranja spasili su me časni policajci, i posle šest sati ipak su me pustili. Ja sad strahujem da će se njihovo iživljavanje nastaviti”, zaključio je pevač.
“Ivan je pretio policajcu i psovao ga. Pretio je da će ga ubiti, i zato je i priveden. Napravljen je zapisnik, podignuta je prljava i on je pušten. Policajci su bili korektni! Imali smo pravo da ga zadržimo 48 sati, ali je pušten jer smo i ovo očekivali: da medijski manipuliše. On se već duže ponaša bahato kod nas na terenu”, rekao je izvor iz MUPa, koji je želeo da ostane anoniman.
Telegraf je pokušao da dobije i zvaničnu izjavu iz MUP-a Palilula, ali su u PR službi ove policijske stanice odgovorili da ne žele da komentarišu slučaj i da nisu čitali pomenuti tekst.