Vesti
Žuta štampa
Sin Elene Karić i Peđe Mijatovića igra na Brodveju
06.09.2012. 20:00
Izvor: Press
Sin Elene Karić i Peđe Mijatovića igra na Brodveju
Uspešan Srbin - Luka Mijatović, koji studira glumu u Njujorku, dobio je poziv od rediteljke Džoane Nastasje Kastratovic da zaigra u predstavi „Beogradska trilogija" po tekstu Biljane Srbljanović. Sa njim će glumiti i njegov kolega sa klase Savijer Averi Spilberg, sin proslavljenog reditelja Stivena Spilberga
Sin proslavljenog fudbalera Predraga Mijatovića i dizajnerke nameštaja Elene Karaman Karić, Luka Mijatović, dobio je jednu od glavnih uloga na Brodveju, saznaje Press.
Luka, koji već dve godine studira glumu u Njujorku, prihvatio je pre nekoliko meseci poziv režiserke Džoane Nastasje Kastratovic da zaigra u mračnoj komediji „Beogradska trilogija" po tekstu Biljane Srbljanović.
Predstava će biti izvedena na sceni 4th Street teatra na of-Brodveju od 7. do 22. septembra, a Lukini roditelji su sa svojim supružnicima već stigli u Njujork da prisustvuju premijeri.
- Luka je od malih nogu pokazivao talenat za glumu, pa je u dogovoru sa roditeljima posle srednje škole upisao akademiju u Njujorku. Interesantno je da sa njim u klasi i Savijer Averi Spilberg, sin proslavljenog reditelja Stivena Spilberga, koji će takođe zaigrati u ovoj predstavi - navodi sagovornik Pressa, i dodaje:
- Peđa i Elena su veoma uzbuđeni što im je naslednik postigao tako veliki uspeh i što je već dobio priliku da zaigra na Brodveju. Lepa dizajnerka je sa svojim suprugom Jugoslavom Karićem već stigla u Njujork, a na predstavu će iz Madrida doći i Peđa sa svojom suprugom.
Budući da ponosni roditelji u toku dana nisu bili dostupni za komentar, Lukina baka, poznata kreatorka Verica Rakočević, rekla je da će unuku držati palčeve na premijeri.
- Zaista sam ponosna na Luku, naročito jer tamo niko ne zna za nas. U Srbiji bi bila drugačija situacija. Sve što je postigao zaslužio je sopstvenim talentom i trudom. Naročito sam srećna jer je on jedini Srbin koji igra u predstavi. Luka je nasledio upornost od tate, a talenat od mame i tetke, pa bogami, i od mene - rekla je krou smeh Verica za Press.