Vesti
Žuta štampa
Balašević: Nisam Srbin, nego Jugosloven
11.09.2012. 20:00
Izvor: 24 sata
Balašević: Nisam Srbin, nego Jugosloven
Poznati muzičar Đorđe Balašević izjavio je u Podgorici da on nije srpski kantautor, kako je pročitao u novinama ("to je Bora Đorđević", dodao je), već jugoslovenski.
Najavljujući predstojeći koncert u Podgorici 15. septembra, Balašević je na konferenciji za novinare rekao da mu je ovo prvi put da u Crnu Goru dolazi kao strani muzičar.
- U mnogim zemljama me poznaju i znaju šta radim, ali u Crnoj Gori me vole. Zato mi je žao što se nisam kandidovao na ovim predstojećim izborima, pa da ubijemo dve muve jednim udarcem - rekao je Balašević, a prenose podgoričke "Vijesti".
Balašević će u Crnoj Gori predstaviti i svoj film "Kao rani mraz", za koji, kaže nije dobio honorar ni on ni članovi njegove porodice koji su bili uključeni u film (sin Aleksa, supruga Olivera, ćerka Jovana).
Aleksa Balašević je u šali objasnio na koji način će honorari ipak biti isplaćeni.
- Mislim da malo više od 50 odsto zemalja u svetu ima more, ali niko nema ono što ima Crna Gora. Zato mi je drago što sam došao ovde kao deo filmske ekipe, a s obzirom na to da nisam dobio honorar za ulogu, gledam na dolazak u Crnu Goru kao na nadoknadu - rekao je Aleksa Balašević.