Vesti
Žuta štampa
Ognjen Amidžić: Muškarcima više odgovaraju mlađe žene!
17.09.2012. 12:00
Izvor: Svet
Ognjen Amidžić: Muškarcima više odgovaraju mlađe žene!
Multimedijalni umetnik Ognjen Amidžić (37) vraća se na male ekrane u petoj sezoni popularne emisije “Amidži šou”, u kojoj sprema mnogobrojna iznenađenja za gledaoce. Osim zanimljive scenografije, koja podseća na njujorški penthaus, i novih rubrika, Amidžić najvljuje ekskluzivne goste. Već u prvoj emisiji ugostio je folk divu Cecu Ražnatović, kojoj je to bio prvi televizijski intervju od puštanja iz pritvora, a u nekoj od sledećih i svetsku pop atrakciju Dženifer Lopez. Kad ne snima, Ognjen uživa u braku sa manekenkom Danijelom Dimitrovskom (25), sa kojom se venčao krajem maja, snima nove pesme sa Marinkom Madžgaljem za “Flamingose” i pokušava da vrati staru liniju.
“Devet meseci nisam podigao ništa teže od kašike, pa ovih dana pokušavam da se vratim starim i zdravim navikama”, kaže na početku razgovora za “Novosti” Ognjen Amidžić.
“Radujem se novom početku, radu sa Oskarom… Pronašao sam mu zadatak dostojan njegovih interesovanja, kopaće po đubretu poznatih ličnosti. Publika je volela moja oštra i britka pitanja, koja ću vratiti. Biću ponovo zločest.”

Hoće li Oskar rovariti i po vašoj kanti za smeće?
“Sigurno bi voleo, tako da je sve moguće. Prva na tapeti mu je Lea Kiš. Ako se već čisti smeće, Oskar smatra da prvo treba krenuti iz svoje kuće.”

Emisiju ćete i dalje uređivati bez pomoći scenarista?
“Imaću goste voditelje, modnog kreatora Sašu Vidića i uticajnog “tviteraša” Borisa Trivana koji će duhovito i oštro komentarisati događaje koji su obeležili sedmicu. Neće biti nikakvih scenarija. Već 11 godina radim ovakvu formu i spontanost je moje glavno obeležje.”

Koliko je teško biti duhovit u današnje vreme?
“Više od 90 odsto fora, koje se koriste u emisijama, nalaze se na društvenim mrežama. Ne mogu da izmislim toplu vodu, ali mogu da komentarišem viceve koji su mi smešni ili zbivanja u društvu. Ne volim iznošenje fora u vidu aforizma, jer mi to ni privatno nije smešno. Uvek se trudim da emisiju radim lično. To nekada i ne valja, jer se vidi kada mi je dosadno. Kada sam čuo da je Aca Lukas ponudio novi disk uz prašak, nametnula mi se ideja šta bi to drugi pevači mogli da prodaju uz album. Tako sam smislio da bi bilo kul da kupite špil karata i dobijete disk Lepe Lukić, ili platite putarinu i časte vas pesmama Ane Bekute.”

Ko vam je najveća konkurencija?
“Emisije na mojoj televiziji. Ima ih mnogo. Svi jurimo rejting, ali i goste.”

Šta je razlog čestog podgrevanja priče o netrpeljivosti između vas i Ivana Ivanovića?
“Često me pitaju za njegove prozivke, ali to je njegov stil. Ne nalazim sebe u njima. On se bavi i Jelenom Karulešom, Bokijem 13… Na njima gradi imidž. Dva puta sam ga spomenuo u emisiji, ali u drugačijem kontekstu i zato se ta priča napumpala. Nisam ga uzeo u usta poslednjih godinu dana, a od mene obično traže mišljenje, iako je on taj koji inicira netrpeljivost.”

Rodonačelnik ste domaćeg noćnog tok-šou programa, a ipak ste bili prozivani za kopiranje?
Ovaj format je nastao u Americi i decenijama se prikazuje radnim danom od 23 časa na svih važnim televizijama. Sličan koncept imao sam u jutarnjem programu. Pink je smišljeno pokrenuo “Amidži šou” da bi utvrdio kako rade noćni termini.

Šta se dešava sa “Flamingosima”?
“Uskoro ćemo izbaciti singl koji smo namenski radili za finale “Elit model luka”. Imamo gotove četiri pesme, pa se nadam da ćemo do sledeće godine uraditi kompilaciju najvećih hitova sa bar šest novih numera.”
Ako je vrhunac karijere voditelja emisija s njegovim imenom, šta planirate po završetku “Amidži šoua”?
“Predstoji mi rad iza kamere i proizvodnja sopstvene produkcije. Producentski posao imam u malom prstu. Ipak, ima još mnogo projekata u kojima bih učestvovao, a neke bih i osmislio.”

Kako plivate u bračnim vodama?
Zasada mi ne treba pojas za spasavanje (smeh). Šalim se, uživam u braku. Proveli smo zajedno leto. Bili smo dugo na moru, u Turskoj i Grčkoj, gde sam imao i nekoliko svirki. Danijela je osnovala agenciju u Beogradu, pa više vremena provodi kod kuće, ali i dalje radi kao model preko. Mladalački izgled će joj omogućiti dugu karijeru.”

Kad planirate da zasnujete porodicu?
“Naravno da bismo voleli da se ostvarimo kao roditelji, ali ne volim mnogo da pričam na tu temu, da ne bih nešto izbaksuzirao. Nadam se da ću uskoro postati otac.”

Smeta li nekom od vas dvoje razlika u godinama?
Nedavno nas je na semaforu zaustavio mali Rom i rekao: “Daj neki dinar, imaš lepu ćerku”. Danima smo se smejali tome. Sve i da mu to nije uzrečica, šta da radim kada je to istina. Ljubav je čudna stvar i nikad ne znate kada i u koga ćete se zaljubiti. Mi muškarci smo, realno, infantilniji i žene nas brzo prešišaju u ozbiljnosti, tako da su nam potrebne mlađe. Smatram da je idealna kombinacija kada je žena mlađa desetak godina, jer će muškarcu takva uvek biti interesantnija.”

Pustili ste ponovo brkove. Šta je Danijela rekla na to?
“Zar ste očekivali da ću ići ćosav? Ispunio sam joj želju i obrijao se, ali nisam joj obećao da ih neću ponovo pustiti.”