Vesti
Žuta štampa
Čanak: Štitio sam bratanicu
24.09.2012. 12:00
Izvor: B92
Čanak: Štitio sam bratanicu
Beograd -- Predsednik LSV Nenad Čanak objavio je na Fejsbuk profilu da je u incidentu u novosadskoj kafani štitio svoju bratanicu, i ponovio da nikoga nije napao
Čanak je na svom Fejsbuk profilu napisao da se nada da će se na sudu dokazati istina, ali je upozorio na izjave nosilaca političke vlasti u Srbiji povodom ovog incidenta.

"Nadam se da će se u sudskim postupcima ustanoviti istina, mada, ako je suditi po izjavama nosilaca političke vlasti, presuda je već doneta", naveo je Čanak.

"Toliko o pravnoj državi, prezumpciji nevinosti, zaštiti integriteta ličnosti i ostalim predizbornim parolama", naveo je on.

Prema rečima lidera LSV-a, čitajući napise po portalima i sajtovima, saznao je da je "posle svađe oko dvadesetogodišnje devojke, brutalno sa svojim telohraniteljima pretukao gosta restorana Danila Ikodinovića, nanevši mu teške telesne povrede, zato što je flertovao sa dotičnom dvadesetogodišnjakinjom i zato što je iz Beograda", koji "mrzi najviše na svetu".

"Sjajna stereotipija bahatog političara opijenog vlašću i nošenog primitivnom mržnjom prema svemu što se ne uklapa u njegov uskogrudi svetić, sklonog da grubom silom rešava sve, obzirom da se ne snalazi najbolje sa rečima", napisao je Čanak i dodao da su se "odmah svi zgrozili nad ovim i zdušno osudili ovaj tužni događaj".

Prema njegovim rečima, međutim, bratanica ga je pozvala da dođe i odveze je kući "jer se 'oštećeni' prema njoj toliko nedolično ponašao i zlostavljao je da je morala da traži zaštitu i od samog Ikodinovića koji je bio prisutan i skrenuo mu pažnju na neprimereno ponašanje".

"Odveo sam rođaku kući, pozvao Danila Ikodinovića telefonom i rekao da treba da porazgovaramo. Na parkingu ispred lokala zatekao sam 'oštećenog', pokušao da razgovaram sa njim, ali je on bio vidno alkoholisan pa sam video da je svaki razgovor bespredmetan", istakao je Čanak, odbacujući sve ostalo kao "netačne konstrukcije".

Beograđanin Pavle Lešanović tvrdi da je prebijen u incidentu u nedelju ujutru u kome su učestvovali Čanak i njegovi telohranitelji "Crni džip se zaustavio i iz njega je izašao Čanak sa dvojicom telohranitelja. Počeli su da me psuju i govore da sam beogradski ološ, a zatim me je Čanak štapom udario preko lica", kaže Lešanović.

On tvrdi da su ga ta dva mladića oborila na zemlju, prebila ga, a zatim se odvezli sa lica mesta.

Kako B92 saznaje od izvora bliskih istrazi, postoje indicije koje ukazuju na Čankovu umešanost u ovaj incident. Još uvek se ne zna kako će samo delo biti okarakterisano.