Vesti
Žuta štampa
Nikola Kojo i Vesna Trivalić u novoj “Top listi nadrealista”
25.09.2012. 12:00
Izvor: Telegraf
Nikola Kojo i Vesna Trivalić u novoj “Top listi nadrealista”
Scenario za nove "Nadrealiste" je napisao Nele Karajlić, a u seriji će se pojaviti i Zoran Cvijanović, Miloš Samolov, Katarina Marković i mnogi drugi. Članovi originalne postave "Top liste nadrealista", Zenit Đozić i Sejo Sekson, kažu da ih producenti nisu zvali da gostuju u seriji
Nakon više od 20 godina od hrkljuša, proročkog zida koji deli Sarajevo i uzrečice “Alene oprosti”, kultna serija “Top lista nadrealista” vraća se na male ekrane, a u novoj verziji koja će se raditi u produkciji kuće “Adrenalin”, glavne uloge će tumačiti Nele Karajlić, Nikola Kojo, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović, Miloš Samolov i mnogi drugi. Snimanje počinje u novembru, a serija će se od Nove godine prikazivati na TV “Prva”.

Od originalne postave “Nadrealista” u projekat je uključen samo Karajlić koji je autor scenarija i muzike, a zajedno sa Miloradom Milinkovićem Debelim će biti i reditelj. Planirano je 20 epizoda u kojima će se pojaviti više od 200 likova, a svaka epizoda će imati dva dela – zasebnu petanestominutnu igranu strukturu u vidu kratkog igranog filma i studijski deo sa uobičajenim komentarom situacije u politici i društvu. Novi “Nadrealisti” će biti rađeni u veoma skupoj produkciji na više od 50 lokacija, a producenti očekuju da će serija biti veoma gledana.

Da podsetimo, originalni “Nadrealisti” su se emitovali od 1984. do 1991, i brzo su postali najbolja i najsmešnija serija stare Jugoslavije, a u prvoj sezoni u ekipi su se nalazili Branko Đurić Đuro, Zenit Đozić Zena, Nele Karajlić, Dražen Ričl, Boris Šiber i Zlatko Arslanagić. Kasnije se uvećala glumačka postava, ali i broj gostiju kao što su Sejo Sekson, Dino Merlin, Rambo Amadeus, Davor Gobac, Bora Čorba…

Iako se “Top lista nadrealista” vezuje za Sarajevo, nova verzija će biti uglavnom “beogradska”, i, sa izuzetkom Neleta Karajlića, bez članova originalne postave.

- Niko me nije zvao da se pojavim u seriji, ali nema veze, ja sam ipak muzičar, i za mene su ti skečevi uvek bili samo trenutna zajebancija, jer me gluma nikada posebno nije interesovala – kaže Sejo Sekson za Telegraf.

Slično govori i Zenit Đozić koji kaže da nije bio u kontaktu sa producentima kao i da je najavu novih “Nadrealista” prvi put čuo jutros.

- Smatram da je to pozitivna stvar ukoliko će humor i rokenrol biti dobri. Međutim, konceptualno je neizvodljivo da se ponovi biće i duša “Nadrealista”. Verujem da su novinari pogrešili, da se ne radi o “Top listi nadrealista”, već da Nele radi svoj humoristički program a da su producenti iskoristili originalno ime zbog promocije. “Top lista nadrealista” je specifična stvar i ja kada sam radio svoj šou, iako sam koristio 80 odsto skečeva iz “Nadrealista”, emisiju sam nazvao “Nadreality Show”, iz poštovanja prema originalnom konceptu – ispričao je Zenit Đozić za Telegraf.