Vesti
Žuta štampa
Pretnje u Hercegovini
PRETNJA: Ljubomorni dečko bombom na Lukasa
17.10.2012. 12:00
Izvor: Kurir
PRETNJA: Ljubomorni dečko bombom na Lukasa
Mladić javio policiji u Mostaru da je u diskoteci postavljena eksplozivna naprava kako bi sprečio devojku da ode na koncert omiljenog pevača
Napravio problem!
Aca Lukas imao je zakazan nastup u mostarskoj diskoteci „Scena“ proteklog petka. Popularni folker zaputio se u Hercegovinu ne sluteći kakvo ga iznenađenje očekuje u gradu na Neretvi. Pevač je u klub stigao nešto pre ponoći, otpevao blok pesama, a kad je trebalo da nastavi - upala je policija! Dojavljeno je da je postavljena bomba.

- Nastao je haos, a ljudima je rečeno da momentalno napuste objekat jer je navodno u lokalu postavljena bomba. Kako to obično biva, nastao je stampedo, ali su iz diskoteke svi evakuisani i nije bilo povređenih. Nakon što su i posetioci i osoblje kluba udaljeni, policija je s opremom krenula u potragu za eksplozivnom napravom, a nakon jednog sata ustanovljeno je da se radi o lažnoj dojavi - otkriva naš izvor koji se zatekao na mestu događaja.

Kako bismo proverili ovu informaciju, stupili smo u kontakt s policijom u Mostaru.
- Operativnim radom locirali smo devetnaestogodišnjeg mladića koji je poslao dojavu i momentalno je priveden. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je motiv njegovog čina bila ljubomora i da je zbog devojke, inače velike Lukasove obožavateljke, morao „nešto da preduzme“ - kaže za Kurir Nisvet Nurko, pripadnik policijske brigade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Aca Lukas nam je takođe potvrdio da je bilo problema.

- Pevali smo sat i po vremena. Kada se završio prvi blok pesama, za vreme pauze, neko je javio da je u diskoteci postavljena bomba. Pozvana je antiteroristička jedinica i koncert je morao da bude prekinut, iako je kasnije utvrđeno da bombe nije bilo - rekao je Lukas.