Vesti
Politika
Ubio se ambasador Srbije pri NATO
05.12.2012. 12:00
Izvor: b92
Ubio se ambasador Srbije pri NATO
Beograd -- Ambasador Srbije pri NATO Branislav Milinković tragično preminuo, navodi Ministarstvo spoljnih poslova. Mediji javljaju da je on izvršio samoubistvo u Briselu.
Motivi ove tragedije još nisu poznati.
Kako pišu beogradski mediji Milinković se ubio na glavnom međunarodnom aerodromu u Briselu tako što je skočio s parkinga pred očima Zorana Vujića, pomoćnika ministra spoljnih poslova Srbije, koji vodi sektor za bezbednosnu politiku.
Milinkovićeva supruga za vest je saznala u Dablinu, odakle se odmah uputila u Brisel. Milinković je iza sebe ostavio sina.
Ambasador Milinković bio je ugledan diplomata i pravnik. Službovao je u Beču i Briselu. Ostaje u sećanju svojim kolegama kao vrsni diplomata, svestrani intelektualac i plemenit čovek, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
Branislav Milinković je 2009. godine postavljen za ambasadora Srbije pri NATO u Briselu, gde je već od 2004. godine bio specijalni izaslanik šefa diplomatije tadašnje SCG pri Severnoatlantskoj alijansi. Pre toga je bio stalni predstavnik Srbije pri misijama u OEBS i Ujedinjenim nacijama. Status ambasadora u MSP imao je od januara 2000. godine.
On je u zvanje izvanrednog i opunomoćenog ambasadora pri NATO postavljen odlukom vlade 3. avgusta 2009.
Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije naknadno će obavestiti o datumu komemorativnog skupa i sahrane.