Vesti
Žuta štampa
Giga Moravac: Opet tužim RTS!
18.01.2013. 20:00
Izvor: Kurir
Giga Moravac: Opet tužim RTS!
Javni servis po deseti put reprizira „Bolji život“, a Marko Nikolić, Ceca Bojković i Dragan Bjelogrlić na sudu će ponovo tražiti po 300.000 dinara, koliko im sleduje po reprizi
Tužba ko vrata!
Radio-televizija Srbije preksinoć je po jubilarni deseti put počela da reprizira seriju „Bolji život“, ali nisu svi članovi petočlane beogradske porodice Popadić, oko koje se vrti priča, srećni zbog toga. Glumac Marko Nikolić, koji je tumačio lik Gige Moravca, najavljuje da će od Javnog servisa ponovo na sudu tražiti 300.000 dinara, koliko mu sleduje po svakoj reprizi serije.
- RTS sam tužio i za prošlo emitovanje, ne samo ja nego i Ceca Bojković i mali Boba (Dragan Bjelogrlić, op. aut.). Pre tri meseca smo dobili novac, a sprema im se nova tužba ako ne budemo plaćeni na vreme - kaže Nikolić za Kurir.
Svetlana Bojković iliti Emilija Popadić takođe se priprema da opet presavije tabak ukoliko to bude neophodno.
- Smešno je razgovarati o visini naših honorara pored svih lopova koji su pokrali ovu državu. To je novac koji nam pripada po zakonu. Nekim glumcima koji žive na ivici egzistencije znači svaki dinar - naglasila je Bojkovićeva.
Dragan Bjelogrlić nije bio dostupan za komentar, ali ako je suditi po prošloj tužbi, verujemo da će i ovoga puta stati rame uz rame sa svojim televizijskim roditeljima i sudski zatražiti 300.000 dinara, koliko pripada svim glavnim glumcima u seriji.
Nacionalna televizija je u obavezi da isplati honorare glumcima, pošto kao emiter zarađuje i ponovnim prikazivanjem.RTS nam nije odgovorio na mejl.

Lidija Vukićević: Mene plaćaju na vreme
Lidija Vukićević, za razliku Marka, Cece i Bjele, nije imala problema s naplatom svojih potraživanja.
- Uvek su mi honorar uplaćivali na vreme - kratko je rekla popularna Viki.

Boris Komnenić: Bolje bi bilo da snime nešto novo
Boris Komnenić nije želeo da govori o novcu.
- Napišite neka ide „Bolji život“, ne moraju samo Turci. Ali bilo bi dobro da snime nešto novo - poručio je Saša Guza iz serije.