Vesti
Žuta štampa
Bora Čorba: Mira i Sloba su pokušali da me ubiju!
02.02.2013. 14:00
Izvor: Kurir
Bora Čorba: Mira i Sloba su pokušali da me ubiju!
Đorđević priznao da su Slobodan Milošević i njegova žena angažovali njegovog prijatelja da mu oduzme život
Istina izašla na videlo.
Bora Đorđević je otkrio da su pokojni predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević i njegova supruga Mira Marković pokušali da ga ubiju. Ovu šokantnu informaciju frontmen Riblje čorbe rekao je Milomiru Mariću u emisiji „Goli život“, koja će biti emitovana večeras na televiziji Hepi. Kao razlog želje čuvenog bračnog para da ga liši života Bora navodi to što je za vreme rata devedesetih godina zastupao drugačije političko mišljenje od njihovog.
- Posle svega što sam radio, jedino odbijam da pevam pesmu „Baba Jula“, koja govori o Miri Marković i Slobodanu Miloševiću, mada znam da su mog prijatelja angažovali da me rokne - rekao je Bora.
- On je vojni invalid kog je Udba angažovala da mi se približi i da me ubije. Tek posle deset godina mi je sve priznao. To nije jedini slučaj. Jedan čovek iz „crvenih beretki“ mi je u kafani rekao: „Znaš da je trebalo da te roknem, ali nije mi se dalo, bio si mi simpatičan“ - dodao je Bora.
Đorđević je kazao i da je Marko Milošević, sin pokojnog predsednika, pobesneo kad je čuo pesmu Riblje čorbe u jednom klubu u Moskvi.
- „Taj nam je jedini pretekao“, rekao je tada Milošević - tvrdi Bora.