Vesti
Žuta štampa
Gordana Gocić se žali
OSTAO DUG: Šaulići neće da nam vrate 50.000 evra
03.02.2013. 14:00
Izvor: kurir-info.rs
OSTAO DUG: Šaulići neće da nam vrate 50.000 evra
Žena bivšeg direktora PGP RTB Božidara Gocića otkriva kako ni sedam godina posle presude ne mogu da naplate dug od Šabana i Goce
Ojadili ih!
Gordana i Šaban Šaulić neće da vrate 50.000 evra koje godinama duguju Gordani i Božidaru Gociću. Ni posle sudske presude donete pre sedam godina u korist Gocića, bivši direktor PGP RTB i njegova žena ne uspevaju da povrate novac koji je još 1994. godine Božidar dao svom saradniku na prijateljskoj osnovi.
- Šaulići su nam bili kućni prijatelji, ali moj muž je sa Šabanom i sarađivao budući da je bio direktor produkcije iz koje je pevač potekao. Njemu i Goci smo pozajmili 94.000 tadašnjih maraka, i to zbog naših dobrih privatnih odnosa - priča Gordana Gocić.
Gocići su očekivali da će im dug biti vraćen u dogovoreno vreme, ali od toga nije bilo ništa. Zbog toga su se 2001. godine obratili sudu. Prve tri godine bio je problem da se Šaulićima uruči poziv za suđenje, jer ih nije bilo na prijavljenoj adresi. Po sudskoj proceduri dodeljen im je privremeni zastupnik i presuda je bez njihovog prisustva doneta u septembru 2005. godine u korist Gocića.
- Kad smo dobili spor, trebalo je da bude izvršena prinudna naplata putem prodaje njihovog stana u Trebevićkoj ulici na Banovom brdu, koji su uknjižili. Međutim, kako su stan u međuvremenu prodali izvesnom Milanu Dobriću, Goca je navodno tek te 2006. godine od tog čoveka saznala da smo ih tužili i da je pokrenut izvršni postupak prodaje tog stana. Tada se dosetila da traži ponavljanje postupka, iako je rok za to 30 dana od dana kad je pokrenut. Četiri godine kasnije Milan Dobrić je tužio nas, želeći da zabrani prodaju stana, a u tužbi je naveo da je on tek u julu 2010. godine prvi put čuo za izvršni postupak, i to upravo od Šaulićke. Ona mu je rekla da se plašila da mu ranije kaže za to. Iz toga se jasno vidi da je ona pre njega znala šta se dogodilo na sudu i da je njen predlog za ponavljanje postupka bio neblagovremen. Moj muž ima 81 godinu, već skoro dvadeset čeka da nam Šaulići vrate pare, i pitanje je da li će to dočekati - zaključuje Gordana Gocić.
Šaulićka priča drugu priču
Gordana Šaulić nam se javila iz Italije i rekla da optužbe Gordane Gocić nemaju osnovu.
- Oni jesu bili naši kućni prijatelji i, nažalost, jesmo završili na sudu. Taj proces još nije završen. Imamo zakazan spor za kraj februara. Sulude su priče da nisu mogli da dođu do nas. Ko ne može da pronađe Šabana Šaulića u ovom gradu?! Tražili smo da se ceo postupak ponovi. Imam sva dokumenta i rado ću ih javno pokazati, samo da se vratim iz Rima - kaže Goca.