Vesti
Žuta štampa
VB: Izvinjavamo se zbog miševa
04.04.2013. 20:00
Izvor: Mondo
VB: Izvinjavamo se zbog miševa
Zbog zadatka sa belim miševima, stiglo je saopštenje "Emoušna" u kojem, pored izvinjenja stoji da nijedna životinja nije ubijena: "Jednom mišu je povređena noga, a nekoliko samo ošamućeno".
Izvršni direktor Goran Stamenković se izvinjava zbog scena u Velikom Bratu u kojima je prikazano 330 belih miševa kako šetaju po podu mračne sobe, a i ne tako nežne tri takmičarke su ih razgrtale i rukama i nogama u potrazi za ključevima..
"Prethodne večeri u serijalu Veliki Brat odigran je ekstremni zadatak po uzoru na popularne rijaliti formate u kojima se takmičari suočavaju sa svojim strahovima. Naime, u zadatku je učestvovalo 330 pacova (koji se koriste za ishranu gmizavaca). Nažalost, došlo je do nezgode kada je jednom od pacova povređena noga, a nekoliko je pronađeno ošamućeno", navedeno je u saopštenju koje prenose domaći mediji.
"O nezgodi su obavešteni i ukućani, a mi kao produkcija, sa žaljenjem priznajemo da nam je krivo što se ispostavilo da nismo dorasli ovakvom zadatku. S tim u vezi, više se neće ponoviti da produkcija koristi životinje u takve ili slične svrhe. Ovaj neuspeh nas je pogodio pošto je poznato da je kuća Velikog Brata, odnosno 'Emoušn' produkcija utočište za 12 mačaka i tri psa koji su udomljeni i tako sklonjeni sa ulice i sigurnog istrebljenja."
"Nadam se da u Srbiji postoji organizacija koja se bavi pravima miševa i glodara da bih mogao da bar probam delić greške da ispravim donacijom i promovisanjem prava životinja. Još jednom se izvinjavam zbog neprijatnih scena koje nisu primerene, a koje su nastale isključivo mojom greškom, i to na televiziji B92 koja je inače poznata kao TV kuća koja je lider u borbi za sva ljudska prava i prava životinja", navodi se u saopštenju Gorana Stamenkovića.