Vesti
Žuta štampa
Pala poslednja klapa treće sezone “Budve na pjenu od mora”!
24.07.2013. 20:00
Izvor: Svet.rs
Pala poslednja klapa treće sezone “Budve na pjenu od mora”!
Na Rijeci Crnojevića, nekadašnjem zimovniku dinastije Petrović i svojevremeno najvećem crnogorskom pazaru, prvog dana ove nedelje pala je poslednja klapa trećeg serijala popularne TV serije “Budva na pjenu od mora”.
Snimanje ovog serijala, koji je doneo 40 novih epizoda, počelo je 1. marta na Budvanskoj rivijeri. Sa starim i novim glumcima, novim zapletima, s puno akcije u visokom ritmu. Ovo je najjači deo serije koju su gledaoci do sada videli dva puta po 12 epizoda.
- Uradili smo uzbudljivu priču u kojoj će gledaoci videti spektakularne vožnje automobilima i jahtama, ljubavne zaplete i prevare, mobing, eskort ubistva. “Pašće” čak i jedno rođenje – kazao je za “Novosti” Milutin Mima Karadžić, producent i glavni glumac koji tumači lik kontroverznog bisnismena Sava Bačića iz Nikšića, koji radi u Budvi.
U novom ciklusu uz proverene asove, koji su sjajno odradili posao u prethodne 24 epizode, pojavljuju se nova lica. Žestokog negativca igra mladi Budvanin Dejo Ivanić, tu su još Leona Paraminski iz Zagreba, koja tumači čudesnu ženu koja će promeniti Savov život, Ivo Gregurević, Frano Lasić, Viktor Savić, Dejan Lutkić, Katarina Marković, Slovenka Maja Kljun. Od starih likova tu su Andrija Milošević, Ljiljana Blagojević, Marko Nikolić, Dubravka Vukotić, Mladen Nelević, Branimir Popović, Sanja Jovićević, Momčilo Otašević, Andrijana Mugoša, Božo Zuber. Direktor fotografije je Mihailo Savić, a dirigentsku palicu drži reditelj Milan Karadžić. Svoje “uloge” imaju i biseri Crne Gore: u prvom redu Budva sa bližom okolinom (Reževići i Grbalj, zatim Meljine, Cetinje, Skadarsko jezero…)
- Svi su nekako shvatili da je ovo obostrani interes. TV serija pored umetničkih kvaliteta, bogata je jedinstvenim slikama lepe prirode i urbanih centara turizma. To su shvatili posebno u opštini Budva, koja je uz MM Prodakšn i Vižn tim, partner serije - rekao je Mima Karadžić.
Već u oktobru TV kuće s prostora bivše Jugoslavije počeće emitovanje trećeg serijala. Seriju će, kako navodi Karadžić, preuzeti i televizije Albanije i Ukrajine, a postoji mogućnost da je preuzme i nemački RTL.
Mima Karadžić ističe da postoji mogućnost da se radi i četvrti deo serije. Stigle su, kaže, ponude gotovo svih televizija iz regiona koje se razmatraju. “Pjena” će, dodaje on, zasigurno zatalasati publiku na širokom prostoru.
Završetku snimanja serijala u lepoj varošici na Skadarskom jezeru prisustvovali su ministar turizma Branimir Gvozdenović, gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, biznismeni Miodrag Kole Kostić i Tomislav Čelebić, proslavljeni fudbaler Predrag Mijatović.