Vesti
Sport
Ana stala na korak od finala
04.08.2013. 14:00
Izvor: Mondo
Ana stala na korak od finala
Serijom grešaka u trećem setu, Ana Ivanović doživela je treći uzastopni poraz od Viktorije Azarenke i ispustila priliku da u nedelju zaigra finale Kaslbada.
Ana Ivanović nije izborila priliku da se u nedelju kasno uveče po našem vremenu bori za 12. titulu u karijeri, a prvu ove godine.
Naša teniserka očajno je počela polufinali duel Kalsbada protiv favorizovane Viktorije Azarenke, ali je potom podigla nivo igre i bila u situaciji da dobije meč. Ipak, kada je bilo najbitnije, sredinom trećeg seta, ušla je u seriju grešaka i izgubila posle sat i 55 minuta dobrog tenisa.
(1) Viktorija Azarenka - (7) Ana Ivanović 6:0, 4:6, 6:3.
Azarenka, treća teniserka sveta, u finalu će se sastati protiv bolje iz meča Viržin Razano - (5) Samanta Stosur.
Malo je nedostajalo da Ana posle Dominike Cibulkove, Koko Vandevege i (4) Roberte Vinči, zabeleži i četvrtu pobedu na početku američke turneje. To nije moglo da se nasluti posle prvog seta koji je Srpkinja izgubila sa "nulom".
Ana je kod 0:3 i dva brejka zaostatka imala pet brejk prilika u jednom gemu da smanji na 1:3 i proba da uhvati priključak, ali nije iskoristila nijednu, pa je glatko prepustila uvodni set godinu dana mlađoj Beloruskinji, takođe bivšoj prvoj teniserki sveta.
U drugom setu, Ana je prva napravila brejk, povela 3:0 i 4:1, kada je Viktorija uzvratila i stigla do 4:4. Ovaj nalet, Ana je uspela da zaustavi i osvoji deveti gem na svoj servis, posle čega je fantastično napala servis protivnice i bez izgubljenog poena stigla do brejka, odnosno izjednačenja u setovima.
U majstorici, iako nije bilo brejka do petog gema u setu, osećalo se da će ga prva napraviti Azarenka. Ona je imala brejk loptu u prvom gemu, a potom još dve u trećem, dok je u međuvremenu Ana u prva dva servis gema protivnice osvojila samo jedan poen.
Ono što je "visilo" u vazduhu dogodilo se kod rezultata 2:2, kada je Azarenka konačno iskoristila brejk šansu i povela sa 3:2, kasnije i 4:2 posle gema u kojem je Ana mogla lako da napravi ribrejk da nije pravila neiznuđene greške.
Odatle, bilo je teško vratiti se, mada ni to nije bilo nemoguće.
Kod rezultata 4:3 za Azarenku, bilo je 30:30 u osmom gemu i Ivanovićeva je tada poslala dve loptice u mrežu, jednu iz bekhenda, drugu iz forhenda za 5:3. Suočena sa porazom, u narednom gemu samo je nastavila sa greškama i prišla da čestita protivnici treću uzastopnu pobedu, računajući i dve ostvarene tokom 2012. godine u Madridu (6:4, 6:4) i na Vimbldonu (6:1, 6:0).
Ukupno, Azarenka vodi 4:2 protiv trenutno 17. teniserke sveta. Nagradni fond na turniru u Karlsbadu iznosi 705.707 dolara.