Vesti
Sport
Ivković: Računam na Tea, veliki je napor uložio i ima veliki motiv da igra za Srbiju
08.08.2013. 20:00
Izvor: Blic
Ivković: Računam na Tea, veliki je napor uložio i ima veliki motiv da igra za Srbiju
Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuju pripremni mečevi pred Evropsko prvenstvo i na turniru "Trofej Beograda", koji će se za vikend održati u Kombank areni u Beogradu. Selektor "orlova" Dušan Ivković zadovoljan je urađenim u dosadašnjem toku priprema, i očekuje povratak plejmejkera Miloša Teodosića na teren posle povrede.
"Posle napornih i kvalitetnih priprema i tronedeljnog rada u kontinuitetu, mislim da je turnir koji sledi jako bitan za igrače, i zbog beogradske publike. Nismo očekivali da će ekipa biti toliko podmlađena, sa osam debitanata, i jako je bitna zato podrška navijača, ipak je ovo zemlja košarke. Momci su dali sve od sebe, Birčević je imao težu povredu, to je jako tužno i bolno, delilo ga je sedam dana od debija, ali nije ga doživeo. On je pod kontrolom lekara, u fazi je oporavka", rekao je Ivković.
Na svim poslednjim velikim turnirima svi pogledi su bili uprti u plejmejkera Miloša Teodosića, koji se priključio "orlovima" posle oporavka od povrede.
"Puno očekujem sada od mlađih igrača, kroz rad i pripremne utakmice koje ih očekuju. Težimo ka napretku u tehnici i taktici. Imali smo problem sa povredama, ali i u organizaciji igre. Centri su imali manje problema, bekovi i spoljni igrači više. Od srede nam je tu i Teodosić, ali trebalo bi i da obavi pripremne preglede u Moskvi, pošto smatram da nije još dovoljno spreman. Računam na njega, veliki je rad i napor uložio, ima veliki motiv da igra za reprezentaciju, što mi mnogo znači", dodao je Ivković.
Kada su u pitanju dometi na Eurobasketu, Ivković smatra da ne treba imati prevelika očekivanja.
"Mnogo se radi na skautingu protivnika, a mi želimo da naš tim bude što spremniji. Za nas bi bio veliki uspeh i da prođemo grupu, ali moj karakter se ne miri sa tim. Imamo dosta nepoznanica oko sastava tima i igračkog kadra, što nas koči", ocenio je Ivković.
On nije želeo da komentariše probleme rivala u grupi, poput Crne Gore koja je ostala bez prve zvezde Nikole Pekovića, već je samo rekao da "niko nema problema koliko Srbija".
Od petka će u punom trenažnom procesu biti i Vasilije Micić i Vladimir Lučić, a u subotu od 21 sat će Srbiija igrati protiv Ukrajine. Dan kasnije, rival će "orlovima" biti pobednik meča Slovenija - Turska. U ponedeljak će se od 21:00 igrati još prijateljski meč protiv Rusije.