Vesti
Sport
Nadalu triler protiv Đokovića
11.08.2013. 14:00
Izvor: Mondo
Nadalu triler protiv Đokovića
Srpski teniser nije uspeo da se plasira u finale Rodžers kupa, pošto ga je u polufinalu zaustavio Španac posle tri seta i dva i po sata igre - 6:4, 4:6, 7:6 (7:2).
Novak Đoković neće se treću godinu zaredom boriti za titulu na Rodžers kupu.
Osvajač trofeja na turniru u Kanadi 2007, 2011. i 2012. zaustavljen je u polufinalu od Rafaela Nadala. Španac je dobio neizvestan meč posle dva i po sata igre sa 6:4, 4:6, 7:6 (7:2).
Novak Đoković ušao je nervozan u meč, što je Nadal iskoristio. Stigao je rano do brejka (3:1), pre svega zahvaljujući brojnim greškama srpskog asa, koji je u prva četiri gema na meču upisao četiri duple greške! Novak je i u sedmom gemu ponovo pogrešio prilikom servisa, što je Nadalu omogućilo da stigne do duplog brejka (5:2). Ipak, odmah nakon toga potvrđeno je da sa druge strane mreže stoji prvi igrač sveta - Novak je uzvratio ribrejkom, smanjio na 3:5, ali je vođstvo Španca ipak bilo preveliko.
Ipak, Novak je znao kojim putem treba nastaviti. U drugom setu, najpre je smanjio broj grešaka u igri, bio je smireniji i koncentrisaniji i to se odrazilo na njegovu igru. Prvi je iskoristio priliku da protivniku oduzme servis - 5:3, a nakon toga je i izjednačio rezultat u setovima.
A onda je usledio set odluke, u kojem je viđena neizvesna i izjednačena borba, do poslednjeg poena.
Nadal je propustio dve prilike da stigne do prednosti u osmom gemu, pa je odluka pala u taj-brejku. Španac je tada zaigrao gotovo bez greške. Nanizao je šest poena u nizu, što je odlučilo pitanje pobednika. Novak je uspeo da produži meč smanjivši na 2:6, ali je njegov rival iskoristio već treću meč loptu za plasman u finale.
Nadal je upisao 21. pobedu protiv Đokovića u ukupno 36 mečeva, koliko su odigrali u karijeri i ukupno drugu ove godine, posle trijumfa na Rolan Garosu.
On je tako sprečio Novaka da postane jedini teniser uz Ivana Lendla koji je tri puta u nizu osvajao trofej na Rodžers kupu. Čehoslovak je bio neprikosnoven u Kanadi 1987, 1988. i 1989. godine.
Rafael Nadal, koji je već podizao pehar Rodžers kupa 2005. i 2008. godine, u finalu će se sastati sa Milošem Raonićem, koji je u kanadskom duelu bio bolji od Vaseka Pospišila (6:4, 1:6, 7:6) i tako prvi put u karijeri stigao do borbe za trofej na turniru masters serije.
Turnir u Montrealu igra se za nagradni fond od 2,89 miliona dolara.