Vesti
Žuta štampa
Jelena Tomašević na Kongresu fanova Evrovizije u Španiji
14.08.2013. 20:00
Izvor: blic
Jelena Tomašević na Kongresu fanova Evrovizije u Španiji
Jelena Tomašević dobila je poziv iz Španije da u oktobru predstavlja Srbiju na Kongresu fanova pesme Evrovizije.
Najveći muzički festival Evrosong, koji jednom godišnje okupi celu Evropu, ima i mnogobrojne fanove koji su aktivni tokom cele godine, toliko da se u pojedinim zemljama organizuju specijalizovani kongresi.

Ove godine u Barseloni će osmi put biti organizovan Kongres fanova Evrosonga. Organizatori na ove skupove pozivaju učesnike Evrovizije i najupečatljivije predstavnike iz prethodnih godina.

Jelena Tomašević je kao predstavnica Srbije na Evroviziji 2008. godine, sa pesmom "Oro" Željka Joksimovića, osvojila simpatije fanova Evrosonga i dobila pozivnicu da ove godine na kongresu u Barseloni predstavlja Srbiju.

- Izuzetna mi je čast što sam dobila poziv od fanova Evrovizije iz Španije. Posle pet godina izuzetno je zadovoljstvo znati da vas neko tamo voli i prati vaš rad i da se sećaju mene - rekla je Tomašević za Televiziju Kragujevac.

Ona će se svojim španskim fanovima odužiti tako što će, uz originalnu verziju evrovizijske pesme "Oro", ovu numeru otpevati i na španskom jeziku.

Evrovizijsko iskustvo pevačiće iz Kragujevca otvorilo joj je vrata i za internacionalnu karijeru. Saradnja sa španskim kompozitorom Rafaelom Artesariom rezultirala je pesmom "Melanhonija" koja je odlično prihvaćena kod publike.

Tomašević će učešće na Kongresu fanova Evrosonga, iskoristiti i za snimanje novog spota, koji će publika u Srbiji moći da vidi na jesen ove godine.