Vesti
Sport
KK PARTIZAN: Deblokada krajem nedelje?
19.08.2013. 20:00
Izvor: Mondo
KK PARTIZAN: Deblokada krajem nedelje?
Čelnici košarkaškog kluba Partizan korak po korak rešavaju pitanje reprograma poreskog duga.
Račun dvanaestostrukog uzastopnog prvaka Srbije nalazi se u blokadi od 14. juna, a stvari su pokrenute sa "mrtve tačke" tek 10. avgusta, na sastanku delegacije Sportskog društva Partizan sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.
Trener košarkaša i prvi čovek sportskog društva, Duško Vujošević, posle tog sastanka je rekao:
"Ako se realizuju data obećanja, smatraćemo da je država u meri koliko je moguće u ovako teškoj situaciji, pomogla SD Partizan na adekvatan način".
Od tada javnost nije obaveštavana o pomacima na putu razrešavanja situacije koja čitavog leta sputava crno-bele, ali prema informacijama našeg portala, u klubu gaje optimizam da će blokada "pasti" do kraja ove nedelje.
Kako saznaje list "Danas", za ponedeljak popodne zakazan je sastanak čelnika KK Partizan sa direktorom Poreske uprave Ivanom Simičem i to u organizaciji Siniše Malog, savetnika Aleksandra Vučića za privredna pitanja.
Tim povodom je MONDO kontaktirao ljude iz Partizana i postavio pitanje da li se zaista spremaju na krucijalni sastanak povodom duga, koji sa kamatama premašuje 150 miliona dinara (oko 1,4 miliona evra).
"Krucijalni sastanak je već održan", našalio se Duško Vujošević, aludirajući na pomenuti odlazak u Vladu Srbije, pretprošle subote, uz ogradu da on nije direktni učesnik pregovora sa poreskim vlastima.
Direktor kluba, Mlađan Šilobad, takođe je pokušao da sa sastanka u ponedeljak skine epitet "istorijskog".
"Sastanke po pitanju reprograma održavamo praktično svakog dana, ali nećemo komentarisati pregovore pre nego što ih završimo, nadam se - uspešno", kratko je za MONDO rekao Šilobad.
Sudeći po generalnom raspoloženju u klubu, kao i činjenici da se uveliko radi na popunjavanju deficitarnih pozicija u timu, situacija je povoljnija nego na početku priprema, pre 14 dana.
Ipak, "Danas" podseća da su Poreska uprava i Vlada Srbije "gromoglasno promovisale da im je jedan od ciljeva nulta tolerancija za obaveze pravnih lica prema državi", pa po tom osnovu stavlja znak pitanja ispred spremnosti vlasti da trofejni klub tretiraju drugačije nego bilo koji drugi subjekat u sličnoj situaciji.