Vesti
Sport
Tri debitantkinje na Terzićevom spisku
03.09.2013. 20:00
Izvor: RTS
Tri debitantkinje na Terzićevom spisku
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić saopštio je imena 14 igračica koje će igrati na Evropskom prvenstvu od 6. do 14. septembra u Švajcarskoj i Nemačkoj.Odbojkasice Srbije sutra putuju za Nemačku, a prvi meč u Šverinu imaju u petak, 6. septembra, od 17.00 sati.
U timu Srbije igraće: Maja Ognjenović, Bojana Živković, Jovana Brakočević, Ana Bjeica, Suzana Ćebić, Jasna Majstorović, NatašaKrsmanović, Milena Rašic, Stefana Veljković, Jelena Nikolić, Brižitka Molnar, Brankica Mihajlović, Tatjana Malešević i Sanja Malagurski.
Aktuelne prvakinje Evrope učestvovaće po 16. put na ovom šampionatu, a igraće u Grupi D, s Poljskom, Bugarskom i Češkom. Odbojkasice Srbije sutra putuju za Nemačku, a prvi meč u Šverinu imaju u petak, 6. septembra, od 17.00 sati.
Evropsko prvenstvo se u Švajcarskoj igra u Cirihu, a u Nemačkoj u Haleu, Drezdenu, Šverinu i Berlinu.
Seniorke Srbije su do sada ukupno 23 puta igrale protiv rivala u D grupi. Sa sve te tri reprzentacije tim Srbije ima negativan skor. Ali, sadašnja generacija odbojkašica Srbije je od Prvenstva Evrope 2005. igrala četiri puta protiv Poljske (dve pobede, dva poraza), dva puta protiv Češke (dve pobede) i jednom protiv Bugarske (pobeda).
Jelena Nikolić će u Nemačkoj i Švajacarskoj igrati šesti put na Prvenstvima Evrope (31 utakmica), a Maja Ognjenović, Nataša Krsmanović i Brižitka Molnar peti put (po 28 utakmica), dok će Brankica Mihajlović, Bojana Živković i Ana Bjelica debitovati na Prvenstvu Evrope.
Srbija će u 1. kolu D grupe u petak igrati protiv Bugarske (17.00), u 2. kolu, u subotu protiv Češke (17.00), a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 8. septembra, protiv Poljske (18.00).
U A grupi u Haleu igraće Nemačka, Turska, Španija i Holandija.
U B grupi, u Cirihu, igraće vajcarska, Italija, Belgija i Francuska.
U C grupi, u Drezdenu, igraće Rusija, Azerbejdžan, Hrvatska i Belorusija.
v