Vesti
Sport
Subotić napustio reprezentaciju Srbije!
07.09.2013. 14:00
Izvor:
Subotić napustio reprezentaciju Srbije!
Defanzivac Neven Subotić, u dogovoru sa selektorom Sinišom Mihajlovićem, napustio je reprezentaciju Srbije i neće igrati do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu, a kao razlog naveo je da želi individualno da se usavršava u klubu sa namerom da više napreduje.
"Razgovarao sam sa selektorom Mihajlovićem i obavestio ga o želji da u narednom periodu posvetim se individualnom radu u klubu i nameri da dodatno napredujem. Nažalost, remijem sa Hrvatskom izgubili smo takmičarske šanse da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i u ovom trenutku, posle razgovora sa trenerom Jirgenom Klopom, i njegovom željom da pojačam individualni rad, zamolio sam selektora za razumevanje i zahvalan sam mu na podršci", rekao je Subotić.
Subotić takođe navodi da se navijače ne plaše, da će se vratiti već u narednom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.
"Ova odluka važi za period do kraja 2013, verujem da imamo veliki broj kvalitetnih igrača koji zaslužuju mesto u nacionalnom timu. Sa izuzetnom željom i ponosom, a ukoliko to selektor bude želeo, biću u sastavu ekipe od naredne godine, kako za pripremne utakmice, tako i za novi kvalifikacioni ciklus. Ubeđen sam da će Srbija u narednom ciklusu pokazati sav kvalitet i da ćemo uspeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo 2016. Lično bih voleo da budem deo te ekipe", naglasio je Subotić.
Srpska selekcija izgubila je sve nade da se plasira na prvenstvo sveta u Brazilu pošto je u Beogradu remizirala sa Hrvatskom 1:1.