Vesti
Žuta štampa
Pogledajte ko je u konačnom četvercu koji čini žiri "X Faktora"!
09.09.2013. 20:00
Izvor: Press
Pogledajte ko je u konačnom četvercu koji čini žiri "X Faktora"!
Pop zvezda Emina Jahović Sandal i frontmen "Pilota" Zoran Kiki Lesendrić biće mentori u prvoj sezoni "X faktora". Oni će se pridružiti već najavljenim muzičarima Željku Joksimoviću i Kristini Kovač. To je četverac koji će imati nimalo lagan zadatak, a to je prepoznavanje mladih talenata koji poseduju X factor.
Emina Jahović Sandal pažnju je privukla odmah na početku karijere, 2001. godine albumom koji je kompletno realizovao Dino Merlin. Ipak, zvezdano nebo dotakla je nekoliko godina kasnije kada je počela da niže hitove poput "Da l' ona zna", "Pile moje", "I da mogu", kao i duetske numere "Med" i "Još ti se nadam". Većinu pesama je pisala sama. Udata je za tursku zvezdu Mustafu Sandala koji je mentor u jednom drugom licencnom takmičenju u Turskoj.
Kiki Lesendrić se osamdesetih godina prošlog veka proslavio kao frontmen benda "Piloti" koji je imao nekoliko značajnih hitova tog vremena poput "Kao ptica na mom dlanu". I danas se slušaju hitovi koje je napravio i za druge bendove i soliste: "Kolačići" za Marinu Perazić, "Barakuda" za Viktoriju i druge. Jedan deo svog života proveo je u Grčkoj gde je takođe ostavio trag kao kompozitor i producent. Po povratku u Srbiju nastavio je sa izdavanjem rok albuma koji su postali veoma slušani pa je imao nekoliko velikih koncertnih turneja.
Žiri je sada kompletiran: Željko, Kristina, Emina i Kiki, a već danas počinju njihove zajedničke aktivnosti.
Prva epizoda "X factora" zakazana je za 22. oktobar, dok će se finale održati u Kombank Areni krajem februara 2014. godine.
Šou realizuju produkcija MB“ i televizija Pink.