Vesti
Sport
Đoković: Igrao sam veoma dobro
13.09.2013. 20:00
Izvor: B92
Đoković: Igrao sam veoma dobro
Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je odigrao izuzetno dobro u pobedi nad Kanađanimom Vasekom Pospišilom i da mu je drago što je meč završen veoma brzo.
Najbolji teniser sveta je prvi poen Srbiji u polufinalu Dejvis kupa doneo posle sto minuta igre sa 6:2, 6:0, 6:4.
"Odigrao sam izuzetno dobro i drago mi je što je završeno samo posle nekih sat i po vremena. Iako je izgledalo lagano, morao sam dobro da vraćam servise i da ga nateram da odigra dodatnu loptu i tako pravi mnogo grešaka", rekao je Novak posle meča.
Iako se u Beograd iz Njujorka vratio tek u sredu uveče, Đoković je Pospišila dobio posle sat i 40 minuta igre.
"Motivacije uvek ima na pretek, igranje za Srbiju je ono što me inspiriše i daje mi dodatnu snagu kada mi je najpotrebnija. Mnogo sam svežiji nego prethodnih godina, nemam povredu, nešto što me brine...", dodao je Đoković.
U drugom meču dana Janko Tipsarević igra protiv Miloša Raonića.
"Tipsareviću će biti teško protiv Raonića. Kanađani nisu specijalisti za šljaku, ali ne bi trebalo da ih podcenjujemo jer su sa razlogom u polufinalu", rekao je Đoković.
Prvi duel u beogradskoj Areni pratilo je oko 10.000 ljudi, a Đoković je istakao da očekuje više publike u narednim duelima.
"Nama je puno srce kada vidimo pune tribine, izvanredan je osećaj kada imate podršku publike. Nadam se da će ova pobeda doneti podstrek navijačima da dođu u većem broju", rekao je Djoković.