Vesti
Sport
Novak i Janko u teškoj misiji: Pobediti Raonića i Pospišila za finale Dejvis kupa!
15.09.2013. 14:00
Izvor: Blic
Novak i Janko u teškoj misiji: Pobediti Raonića i Pospišila za finale Dejvis kupa!
Uoči početka trećeg dana polufinalnog duela Srbije i Kanade u Kombank areni u Beogradu, gostujuća selekcija ima prednost od 2:1, pa će u poslednja dva okršaja u nedelju, gde najbolji teniser sveta Novak Đoković igra protiv Miloša Raonića i Janko Tipsarević izlazi na megdan Vaseku Pospišilu, "orlovi" morati da ostvare oba trijumfa kako bi se plasirali u finale takmičenja.
Srbija je povela pobedom Đokovića nad Vasekom Pospišilom, da bi u narednom maratonskom okršaju Miloš Raonić bio bolji od Janka. Vođstvo Kanadi nakon drugog dana doneo je dubl Pospišil/Nestor nakon trijumfa protiv Ilije Bozoljca i Nenada Zimonjića.
Prvi na teren od 14 časova izaćiće Đoković koji će imati veoma težak posao protiv visokog Raonića. Zanimljivo je da se najbolji teniser sveta i rođeni Podgoričanin nikada do sada nisu sastajali.
Raonić je ove godine osvojio turnir u San Hozeu, te se domogao finala mastersa u Kanadi.
Ista situacija je i sa drugim parom, jer Janko i Pospišil takođe nisu do sada imali međusoban susret. Tipsarević će svoj okršaj početi odmah po završetku prvog susreta.
Ulog je veliki, a selekcija Češke čeka u finalu ko će joj se suprotstaviti u borbi za popularnu "salataru", Srbi ili Kanađani?