Vesti
Sport
Nikolić: Vojvodina na rubu propasti
16.09.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Nikolić: Vojvodina na rubu propasti
Trener "lala" priznao da je klub "finansijski, organizaciono i u svakom drugom smislu blizu granice izdržljivosti" i pozvao sve kojima je stalo do novosadaskog supeligaša da hitno reaguju.
Vojvodina je u petom kolu Superlige na svom terenu uspela da savlada Novi Pazar (2:1), ali su posle pobede u prvi plan iskočile neke druge stvari. Trener Marko Nikolić priznao je da se klub nalazi na ivici ponora.
"Tri i po meseca svi u klubu, od igrača preko radne zajednice do zaposlenih, radimo u nemogućim uslovima. Bez plata, bez para za osnovne potrebe i normalan život. Mnogo je nagomilanih problema i pred tom činjenicom ne možemo više da zatvaramo oči. Što se mene tiče, neću prvi napustiti brod koji tone. Spreman sam da nastavim da se borim, ali nije suština u tome da slavno izginemo, već da nađemo rešenje za spas", rekao je posle meča Marko Nikolić.
On je dodao da je svetsan da u Srbiji "nikome ne cvetaju ruže", ali da je krajnje vreme da oni kojima Vojvodina nešto znači hitno preuzmu korake koji će pomoći klubu.
"Nije mi prvi put da radim u klubu koji ne živi u izobilju. Ali, krajnje je vreme da pogledamo istini u oči. Potrebno nam je suočenje sa stvarnošću, iskreno, pošteno i hrabro. Situacija u Vojvodini, finansijska, organizaciona i svaka druga, blizu je granice izdržljivosti i zato apelujem da se nešto hitno preduzme. Od koga očekujem reakciju? Pa, valjda, u Novom Sadu ima ljudi kojima je stalo do Vojvodine", preneo je "Žurnal" reči startega Vojvodine, kluba koji je do te mere u problemima da se uoči stogodišnjice postojanja postavlja pitanje njegovog daljeg opstanka.
Navijači Vojvodine, Firma, su tokom meča sa Novim Pazarom istakli dva transparenta protiv Meteje Kežmana, savetnika prvog čoveka kluba Balše Butorovića. Oni su porukama "Kežmane, dosta si grobario našu Vojvodinu" i "Kežmane, marš iz kluba", jasno stavili do znanja potpredsedniku kluba da bi trebalo da spakuje kofere.
"Igrači su najbolji deo kluba i mora da se vodi računa o njima. Ja sigurno nisam onaj koji će napustiti brod koji tone, ali nije poenta ni u tome da potonemo svi zajedno. Mi konstantno imamo pritisak jer svi misle da rivalima treba da dajemo po pet golova. Ne, ne bežim od izazova, ne bih ni došao u Novi Sad da je tako. Ne srećem se prvi put s problemima i stajem u zaštitu igrača i zaposlenih u klubu. Očekujem da nas u toj borbi isprate i ostale strukture", dodao je Nikolić.
Upravni odbor Vojvodine, na čijem je čelu Balša Butorović, ne radi u kompletnom sastavu . Na prethodnoj sednici, na kojoj je bilo govora o situaciji u klubu, ostavke su podneli Goran Mačkić i Đerđ Balaton.