Vesti
Sport
"Četvrtfinale sa Srbijom, kao za titulu"
17.09.2013. 20:00
Izvor: mondo.rs
"Četvrtfinale sa Srbijom, kao za titulu"
"Moraćemo da odigramo protiv Srba isto kao oni protiv Francuske...", konstatovao Serhio Rodrigez u najavi utakmice protiv "orlova" (sreda, 17.45).
Manje snagom Italije, više svojom voljom, reprezentacija Španije izgubila je u ponedeljak od "azura" i odabrala Srbiju za rivala u borbi za polufinale EP.
Iako je uoči finiša imala prednost, "furija" je u završnih deset minuta primila 25 poena! Odlazak u produžetak i poraz u njemu bio je neizbežan za ekipu Huana Orenge.
"Znali smo da su Italijani veliki takmičari. Moramo da razmišljamo o greškama koje smo danas napravili i da se spremimo za Srbiju", izjavio je posle utakmice Serhio Rodrigez, strelac 18 poena.
"Furija" je plasman u četvrtfinale obezbedila zauzimanjem četvrte pozicije u Grupi F.
"Zbog toga nisam razočaran. Odlučiće jedna utakmica, imamo iskustvo, bili smo u takvoj situaciji i verujemo u sebe. Verujemo u pobedu", dodao je on, stojeći u miks zoni
Srpsku ekipu nazvao je "izuzetno talentovanom".
"Igraju veoma intenzivno, snažno... Moraćemo i mi da odigramo onako kako su oni odigrali protiv Francuske. Biće veoma važna utakmica. To će biti novi meč, ništa slično prethodnim. Biće pravo finale, za obe ekipe. Moramo da se spremimo".
Upitan da li je Srbija autsajder, odgovorio je: "Ne, u istoj smo situaciji".
"I mi smo prolazili kroz ovakve situacije i oni su. Ponavljam, ta utakmica će biti kao finale i za jedne i za druge", objasnio je Rodrigez.
Reprezentativci Srbije i Španije spremaće se za utakmicu u utorak, a dan kasnije, od 17.45 časova, istrčaće na parket "Stožice" arene... Kao u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2010. godine, u Istanbulu.
Dobro je poznato ko je tada pobedio i otišao među najbolja četiri tima na turniru.