Vesti
Sport
EP: Još igramo i još je važno!
19.09.2013. 20:00
Izvor: Mondo
EP: Još igramo i još je važno!
Izabranici Dušana Ivkovića počeće u četvrtak završni deo borbe za plasman na Svetsko prvenstvo. Zbog toga su, prvenstveno, i došli u Sloveniju.
U sredu je razjašnjeno da "orlovi" neće dočekati kraj Evropskog prvenstva na pobedničkom postolju, ali još nije vreme za svođenje računa. Naprotiv, predstoji im velika i dugo iščekivana borba.
Izabranici Dušana Ivkovića odigraće u četvrtak svoje još jedno "malo finale". U duelu sa slovenačkom reprezentacijom (14.30), odlučiće koja će od te dve selekcije prva izboriti mesto na Svetskom prvenstvu (SP) u Španiji.
Prva, četvrtfinalna prilika za plasman na SP nije iskorišćena. Druga je zakazana za četvrtak, a eventualna treća i poslednja za subotu, kada će biti odigran meč za sedmo mesto.
Iako je u srpskom timu čak devet debitanata, sigurno je da i svi igrači i navijači pamte koliko su nas pre dve godine skupo koštali porazi (Grčka, Slovenija) nakon eliminacije u četvrtfinalu, od Rusije.
Zbog neuspeha u borbi za peto mesto propuštena je šansa da se plasiramo na OI u Londonu, a neučešće na još jednom velikom takmičenju veoma bi škodilo dugoročnoj selekciji i radu ekipe u tek započetom olimpijskom ciklusu.
U takvoj situaciji, Ivković je svesno poštedeo iskusnije igrače velikog umora u drugom poluvremenu meča sa Španijom. Zbog te odluke je i uputio izvinjenje navijačima.
Sa druge strane, Slovenci su svoj meč sa Francuskom završili oko 23.00 časa.
"Naš je problem taj što sutra već u 14.30 igramo utakmicu. Znam da niko neće spavati do četiri sata, jer je adrenalin podignut. Znam kako je meni, a ne kako je njima (igračima), tako da se brinem, što se toga tiče...", izjavio je nakon poraza od "trikolora" Božidar Maljković.
Iskusni trener dobro je svestan značaja narednog meča.
"Ulog je učešće na Svetskom prvenstvu. Svi smo svesni toga", poručio je Maljković.
Duel Srbije i Slovenije u Stožicama biće odigran u četvrtak, od 14.30 časova.