Vesti
Sport
CZ: Pižon i Rajevac kandidati
23.09.2013. 20:00
Izvor: B92
CZ: Pižon i Rajevac kandidati
Slaviša Stojanović gotovo izvesno napušta Crvenu zvezdu u toku dana, a beogradski mediji uveliko se bave ko bi mogao da ga zameni na klupi ’crveno-belih’.
Kao i prilikom svakog prethodnog odlaska trenera sa „Marakane“ među kandidatima je Milovan Rajevac, a uz njega favorit za klupu Zvezde je legendarni fudbaler istog kluba i bivši trener Vladimir Petrović Pižon.
Pojedini mediji spekulišu da je jedan od kandidata i Nenad Sakić, bivši trener Sampdorije, ali i Vladan Milojević, koji trenutno vodi Čukarički, i Stevan Mojsilović, trener Domžala. Pominjao se i Slavoljub Muslin, ali su svi svesni da je to nerealna želja.
Stojanović je na klupu Zvezde došao pred početak nove sezone, kao zamena za portugalskog stručnjaka Rikarda Sa Pintua. Odlazak sa „Marakane“ najavio je sam, odmah posle poraza od Voždovca u nedelju sa 1:0.
„Odgovoran sam za poraz. Osećam odgovornost i odmah ću sesti da razgovaram sa upravom, da što pre donesemo odluku“, rekao je Stojanović u nedelju.
Iako se očekivalo da će do sastanka sa upravom doći u nedelju to se nije desilo i situacija će biti razrešena u toku dana, na sednici Upravnog odbora, koja je zakazana za 18 časova. Prema našim saznanjima, minimalne su šanse da Stojanović i posle tog sastanka ostane trener Zvezde, a sigurno je da u upravi kluba već razmišljaju o zameni.
Rajevac je i posle odlaska Sa Pintua bio glavni kandidat Dragana Džajića za trenera, a ostaje da se vidi da li će predsednik ’crveno-belih’ dobiti podršku za svoj predlog. Pored Rajevca, Pižon je najozbiljniji kandidat, a ’crveno-bele’ je vodio već u dva mandata, poslednji put pre tri godine