Vesti
Žuta štampa
Sud u klin, oni u ploču! Maja: Mrzim Jevreje koji su nas bombardovali! Miloš: Dokazaću da sam nevin!
25.09.2013. 20:00
Izvor: svet
Sud u klin, oni u ploču! Maja: Mrzim Jevreje koji su nas bombardovali! Miloš: Dokazaću da sam nevin!
Maja Nikolić i Miloš Bojanić, koji su pre dve godine optuženi za vređanje Jevreja u rijalitiju „Dvor“, juče su se ponovo pojavili u Palati pravde.
Pevačica je jasno stavila do znanja da ostaje pri svojim ranijim iskazima da je ni zakon ni sud neće naterati da zavoli Jevreje koji su bombardovali Srbiju, dok je pevač kao dokaz priložio izjavu predsednika Saveza jevrejskih opština da su ga Jevreji razumeli i da ga ne terete, kao i stranice novina objavljene u njihovoj štampi.
Sudija je odlučila da se odgleda snimak šoua u trajanju od sat vremena koji je dostavio Pink i zaključila da je reč o igri suđenja po zadatku dobijenom od produkcije. Tuženi su tvrdili da nisu vređali Jevreje, a da su njihove izgovorene reči u interesu igre i odgovor provokacijama učesnici Miki Kostić i da se to može protumačiti kao šala.
- Sve ovo mi je smešno jer nema krivičnog dela. Država treba da se bavi ozbiljnijim slučajevima, a ne da preko mog imena zbog nekih neraščišćenih računa pokušava da ruši ugled televizije na kojoj sam bila u rijalitiju. Već dve godine ponavljam da se ne osećam krivom i stojim iza svega što sam rekla. Ne postoji nijedan zakon, nijedan sud koji će me naterati da volim Jevreje koji su nas bombardovali. To se ne odnosi na ceo njihov narod, niti ja delim ljude po nacionalnosti. Mrzim one koji su nas bombardovali i nikad neću zaboraviti koliko je naše dece i ljudi poginulo - rekla je Maja.
Sledeće ročište zakazano je za 30. oktobar, a predloženo je da se tada saslušaju Vesna Vukelić Vendi i Mirjana Mika Kostić.
Miloš Bojanić tvrdi da će se boriti do kraja i dokazati da je nevin.
- Ovo suđenje je farsa. Predstavnik jevrejskog naroda me ne tereti. Ne mogu da razumem to što pravosuđe nije ušlo ozbiljno u suštinu ovog problema i što neće da prihvati istinu. Ne osećam se krivim i dokazaću da sam nevin.