Vesti
Sport
Poraz crno-belih na kraju turneje u Španiji
25.09.2013. 20:00
Izvor: mondo
Poraz crno-belih na kraju turneje u Španiji
Gran Kanarija nadigrala je Partizan - 75:60. Kinsi i Vesterman 14, Bezbradica 12 poena. "Nije nam cilj da budemo šampioni pripremnog perioda", kaže Vujošević.
Košarkaši Partizana vraćaju se u sredu u Beograd posle zgusnute i naporne turneje po Španiji.
Peti poraz u šest mečeva crno-beli zabeležili su u utorak uveče, kada je u Kordobi ekipa Gran Kanarije odigrala odličnu četvrtu četvrtinu i stigla do, na kraju, ubedljive pobede nad srpskim timom:
Gran Kanarija - Partizan 75:60 (19:14, 13:18, 21:17, 22:21).
Teren Kinsi i Leo Vesterman sa 14, odnosno Nemanja Bezbradica sa 12, bili su jedini "dvocifreni" u timu Duška Vujoševića, u kojem nije igrao samo Miloš Milisavljević. Vesterman je bio najkorisniji igrač utakmice, jer je poenima dodao još tri skoka, četiri asistencije, pet izgubljenih i tri ukradene lopte.
Gran Kanarija je nadskočila Partizan (31:20) i imala mnogo više asistencija (14:5).
Serijom 10:0, pet minuta pre kraja, Španci su stigli do nedostižnih 71:57 i tako rešili meč, koji je bio u egalu od kraja prvog i početka drugog poluvremena kada je Vujoševićev tim napravio seriju 8:0 i poveo 34:32.
Partizan je pre utakmice sa timom sa Karaskih ostrva, pobedio Mursiju, glatko izgubio od Kahasola, a u mečevima sa Realom iz Madrida, Unikahom i Lokomotivom Kuban doživeo neizvesne poraze.
"Odigrali smo nekih 36 minuta veoma dobru utakmicu, praktično meč je bio u egalu. I sigurno je da se osetio umor kod igrača, s obzirom da smo i sinoć igrali jednu veoma tešku utakmicu protiv ekipe Lokomotive, a naravno i put do Kordobe je ostavio određeni trag na igrače", rekao je trener Partizana Vujošević i dodao:
"Kada se sve to sklopi sa nekompletnosti, sa bolešću Dragana Milosavljevića, onda se izdešavaju neke stvari koje su se nama desile, da nam u poslednjih četiri minuta ponestane koncentracije i dovoljno energije da eventualno utakmicu okrenemo u svoju korist i, na kraju krajeva, pobedimo. Ekipa Gran Kanarije je takođe jedan veoma kvalitetan tim, učesnik Evrokupa".
On je istakao da je zadovoljan učinjenim na turneji u Španiji.
"Izuzetno nam je koristila kompletna ova turneja, za ovaj mladi tim koji ima vrlo malo iskustva i nekompletnost sastava, sigurno da su u dobroj meri bile kao refleks da ne postignemo neku pobedu više. Međutim, i kada se izgubi utakmica, može mnogo stvari da se nauči, može mnogo pouka da se izvuče", rekao je dodao:
"Ali nije nam cilj da budemo šampioni pripremnog perioda, već kada je to najbitnije, a to je kada počnu takmičenja i kada se odlučuje o nekim mnogo značajnijim stvarima, kada je svako takmičenje ponaosob u pitanju".