Vesti
Sport
Troicki napreduje na ATP listi i pored suspenzije, Nole se izjednačio sa Agasijem
30.09.2013. 20:00
Izvor: blic
Troicki napreduje na ATP listi i pored suspenzije, Nole se izjednačio sa Agasijem
Na najnovijoj rang listi Asocijacije teniskih profesionalaca desili su se samo manji pomaci, ali je bilo i onih prilično zanimljivih, poput napretka Viktora Troickog i pored suspenzije koja mu je izrečena.
Zbog navodnog kršenja propisa pri postupku davanja uzorka za doping kontrolu, Troicki je kažnjen od strane Međunarodne teniske federacije, ali mu to nije smetalo da na ATP listi ovog ponedeljka bude za poziciju bolji nego prošle sedmice. Razlog za to je gubitak bodova Aleksa Bogomolova, koji je tako pao za jedno mesto, a Troickom omogućio da sa 70. dospe na 69.
U samom vrhu, bar kada je o destorici najboljih reč, dve su promene: iza vodećeg Novaka Đokovića, te Nadala, Mareja i Ferera, sada se nalazi Tomaš Berdih koji je pretekao Rodžera Federera, dok se Stanislas Vavrinka probio na deveto mesto, "preskočivši" Rišara Gaskea.
Što se Noleta tiče, on je započeo 101. nedelju na vrhu ATP liste i izjednačio se sa Amerikancem Andreom Agasijem na spisku igrača koji su najduže bili na vrhu.
Na ovoj listi neprikosnoven je Švajcarac Rodžer Federer sa 302 nedelje, zatim slede Amerikanac Pit Sampras (286), potom Čeh Ivan Lendi (270), pa Amerikananci Džimi Konors (268) i DŽon Mekinro (170), Šveđanin Bjern Borg (109) i Španac Rafael Nadal (102).
Janko Tipsarević je i dalje 23. teniser sveta.