Vesti
Sport
Čelnici Zvezde oštetili klub i državu za milione?
02.10.2013. 20:00
Izvor: mondo
Čelnici Zvezde oštetili klub i državu za milione?
Policija je završila istragu poslovanja fudbalskog kluba Crvena zvezda i prosledila tužilaštvu kompletnu dokumentaciju koja tereti klupska rukovodstva od 2007. do 2012. godine za milionske mahinacije.
FK Crvena zvezda je oštećen za sedam miliona, a država za devet miliona evra, tvrdi list "Informer" u izdanju za sredu, pozivajući se na "dobro obaveštene izvore".
U petogodišnjem periodu na "Marakani" navodno je nestalo sedam miliona evra samo od transfera igrača i utajeno je čak devet miliona evra poreza.
Predsednici Crvene zvezde u periodu od 2007. do 2012. godine bili su Dragan Stojković, Toplica Spasojević, Dobrivoje Tanasijević i Vladan Lukić, a ističe se da niko od njih nije želeo da komentariše ova saznanja.
Beogradski list dalje navodi da su prošle nedelje, u okviru provere sumnjivog poslovanja navodno obavljeni informantivni razgovori s petoricom nekadašnjih članova Upravnog odbora Crvene zvezde Ivanom Todorovim, Igorom Butulijom, Branimirom Babarogićem, Dušanom Mrakićem i Vladicom Popovićem.
Sagovornici "Informera" iz policije očekuju da će, na osnovu istrage, biti podignuta optužnica protiv barem petorice bivših rukovodilaca Crvene zvezde, ali i nekoliko rukovodilaca Partizana.
"U okviru Zvezdinog i Partizanovog poslovanja proverena je dokumentacija o transferima više od 90 fudbalera. Utvrđene su brojne nezakonitosti koje nikako ne bi smele da ostanu nekažnjene", citira se neimenovani izvor u tekstu.
Bivši generalni sekretari Crvene zvezde Đorđe Stefanović, Andrija Kleut i Saša Kozić navodno su odbacili mogućnost da je klub utajio porez za sumu od čak devet miliona evra.