Vesti
Sport
Nova runda srpskog fudbala: Partizan čeka Javor, Zvezda gost sjajnih "brđana"
04.10.2013. 20:00
Izvor: blic
Nova runda srpskog fudbala: Partizan čeka Javor, Zvezda gost sjajnih "brđana"
Utakmicama osmog kola predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, Partizan igra protiv Javora, dok se na Banovom brdu igra mali gradski derbi između Čukaričkog i Crvene zvezde.
Vodeći u šampionatu Partizan na svom terenu igra protiv Javora i pokušaće da se iskupi za poraz u prošlom kolu od Vojvodine (1:2) i zadrži prvo mesto na tabeli. Ulaz na stadion u Humskoj biće besplatan, pošto Sportsko društvo Partizan ovog petka proslavlja 68. rođendan.
Takođe, ni Javor nije pobedio u prošlom kolu, osvojio je bod na svom terenu protiv Radničkog iz Niša (1:1). Partizan je prvi na tabeli sa 16 bodova, a Javor zauzima 11. mesto sa osam bodova.
Fudbaleri Čukaričkog na svom stadionu igraju protiv Crvene zvezde i pokušaće dobrim rezultatom da ostanu u vrhu tabele. Ekipe deli jedan bod na tabeli, crno-beli sa Banovog brda su drugi sa 14, a Zvezda na trećem mestu ima 13 bodova. Čukarički je u prošlom kolu izgubio od Napretka sa 1:2, dok je Zvezda ubedljivo pobedila Spartak sa 5:0.
Četvrtoplasirana Vojvodina igraće na gostujućem terenu u Beogradu protiv Rada. Trener Novosađana Marko Nikolić će u subotu prvi put predvoditi jednu ekipu protiv svog bivšeg kluba. Vojvodina je u sredu odigrala 1:1 protiv Radničkog iz Niša, u odloženoj utakmici šestog kola i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli sa 13 bodova, koliko ima i Zvezda. Sa druge strane, Rad, koji je u prošlom kolu izgubio od OFK Beograda (0:1) zauzima poslednje mesto na tabeli sa četiri boda.
Radnički u Nišu igra protiv Jagodine i pokušaće pobedom da zadrži korak za vodećim ekipama. Radnički je peti na tabeli sa 12 bodova, a Jagodina na šestom ima bod manje.
Fudbaleri Spartaka igraju u Subotici protiv Donjeg Srema, Radnički će u Kragujevcu dočekati Voždovac, Novi Pazar na svom terenu igra protiv Napretka, a Sloboda u Užicu protiv OFK Beograda koji je tek deseti na tabeli, iako se više očekivalo od kluba koji "vrvi" od mladih a talentovanih fudbalera.