Vesti
Sport
Karadžić: Četiri uslova za moj odlazak
09.10.2013. 20:00
Izvor: blic
Karadžić: Četiri uslova za moj odlazak
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić je rekao da je njegova ostavka na stolu, ali i da postoje četiri uslova da on napusti tu funkciju
Prvi čovek je najavio da će se na tapetu u narednom periodu naći i suđenje u Superligi, ali i njegova ostavka, koja zavisi od četiri uslova.
"Taj segment mora da se dovede u red. Očekivali smo pritiske na sudije, posebno posle neuspeha naših klubova na evropskoj sceni. Postoji, međutim, i veliki broj objektivnih pritužbi. Reč je o kardinalnim greškama koje moraju da budu sankcionisane. Za njih ne mogu da postoje opravdanja. Takođe, i situacija u Zajednici Superlige izmiče kontroli, pozabavićemo se i tim problemom. Konačno, o odluci koju sam doneo pre mesec dana i objavio je javnosti, o želji da se povučem, kogu da kažem da se ništa nije promenilo. Ona je na stolu. Želim da čujem šta o tome misle organi FSS, državni organi i krovne organizacije UEFA i FIFA, koje su se u proteklom periodu više puta interesovale za stanje u našoj organizaciji. S tim u vezi, nisam srećan zbog izjave selektora Siniše Mihajlovića koji je rekao da svoj ostanak na kormilu nacionalnog tima vezuje za mene. Smatram da on dobro radi svoj posao. Reprezentacija nije uspela u kvalifikacijama, ali sada je mnogi smatraju za najperspektivniji tim Jugoistočne Evrope i siguran sam da niko ne bi izašao iz ovog okvira igrača, koji su trenutno u reprezentaciji", naglasio je Karadžić. Predsednik FSS je rekao i da je u planu da stadioni na kojima se igraju superligaške utakmice dobiju reflektore, jer će to biti obavezno od sledeće sezone.
"Posle utakmice protiv Makedonije, kako smo ranije i najavili, imaćemo sednicu na kojoj će se utvrditi precizan plan i redosled budućih poteza. Prvi se tiče započete rekonstrukcije stadiona u Srbiji. Ta akcija se nastavlja, plan je da još najmanje četiri stadiona budu rekonstruisana. Razgovaramo da to budu stadionu u Kragujevcu, Novom Pazaru, Subotici, Ivanjici, treba da se vidi šta će biti sa Banjicom, Karaburmom. Potrebno je da se animiraju lokalne samouprave. Taj posao je jako važno da se uradi jer u sledećoj sezoni više apsolutno neće biti moguće da se igra na stadionima koji nemaju reflektore. Čak ćemo možda uzeti i kredit za tu svrhu, samo da bi se ispunio plan o postojanju 12-13 stadiona u Srbiji na kojima će se igrati fudbal pod reflektorima, u komfornom ambijentu za sve učesnike", poručio je Karadžić, a prenosi sajt Saveza.