Vesti
Sport
Radovanović: Naši poslednji nastupi mnogima su promenili mišljenje o "orlovima"
23.10.2013. 20:00
Izvor: Blic
Radovanović: Naši poslednji nastupi mnogima su promenili mišljenje o "orlovima"
Naš reprezentativac Ivan Radovanović ističe da je fudbalska reprezentacija Srbije u završnici kvalifikacija za Svetski šampionat pokazala kakav potencijal poseduje. Vezni igrač koji od ove sezone nastupa za Kjevo kaže da će rezultati nacionalnog tima u narednom periodu ići isključivo uzlaznom linijom.
"Uvek sam govorio da ovoj ekipi samo treba vremena i da ćemo pokazati pravo lice i rezultate, jer se radi o veoma mladom timu. Nastupima u poslednje vreme smo mnogima u Srbiji uspeli da promenimo mišljenje o našem kvalitetu. Na poslednje tri utakmice smo pobedili, pre toga smo jednu igrali nerešeno što sigurno pokazuje napredak ove ekipe", kaže Radovanović.
Radovanović je na utakmici sa Japanom u 11. minutu zamenio kapitena Dejana Stankovića kome je to bio oproštaj od reprezentacije. Talentovani vezista je rekao da je ponosan na to što je upravo on ušao u igru umesto Stankovića.
"Bila mi je velika čast što sam ušao u igru umesto kapitena Stankovića u njegovoj poslednjoj utakmici za reprezentaciju. On je veliki čovek i veliki igrač i poseban je osećaj što sam bio deo tog velikog događaja", rekao je Radovanović.
Reprezentacija je pokazala veliki potencijal i Radovanović veruje da ovaj tim može i više.
"Žalimo za izgubljenim utakmicama u Zagrebu i Makedoniji jer mislim da su nas ti mečevi koštali mnogo. Siguran sam, da kada bismo sada ponovo igrali kvalifikacije sa istim ekipama, da bi bilo drugačije i svako bi morao ozbiljno da se pomuči da nas pobedi", smatra Radovanović.
Radovanović igra redovno u Kjevu ove godine i njegovi nastupi su visokog kvaliteta, ali ekipa ne ostvaruje dobre rezultate.
"Najbitnije mi je da igram i da imam kontinuitet, što do sada baš i nije bio slučaj u prethodnim klubovima za koje sam nastupao. Ali postojalo je mnogo razloga. Rano sam došao u Italiju i ovde sam prošao sve ono što je trebalo da prođem kod svoje kuće u Partizanu. Način života je drugačiji, drugačija je fizička priprema, ali nisam odustajao. Uvek sam išao da tražim sreću, nikada je nisam čekao", rekao je Radovanović.
Kjevo je pretposlednji u Seriji A sa samo četiri osvojena boda i trenutno je u nizu od četiri uzastopna poraza, ali Radovanović veruje da situacija može da se promeni.
"Imamo dobru ekipu i igramo dobro, trenutno je takva situacija. Serija A je ove godine izuzetno teška, mnogo ekipa će se boriti za opstanak. Siguran sam da ćemo izaći na pravi put", uveren je srpski reprezentativac.
Priliku da napravi skok na tabeli, Kjevo će imati u nedelju protiv Fjorentine koja dolazi na stadion “Mark Antonio Bentegodi” u Veroni.